Communicatie rondom de bevalling

Zonder communicatie is het niet mogelijk om een bevalling te hebben waar de bevallende vrouw de belangrijkste beslisser is. Vrouwen willen tegenwoordig het moederschap en de bevalling niet zomaar over zich heen laten komen. Ze willen meer: een goede moeder worden, een leuke partner blijven en ook dingen voor zichzelf zoals werken en vriendschappen onderhouden.

Én een bevalling zoals zij deze voor ogen hebben. Ja, natuurlijk realiseren ze zich dat een bevalling niet te plannen valt. Sommige zaken gaan zoals ze gaan. Het is lastig om grip te krijgen op wat er komen gaat. Vooral als je belangrijke beslissingen gaat maken rondom het moederschap en de geboorte van je kind. Daar kun je best wel wat hulp bij gebruiken.

Mijn missie

Wat ik bij (aankomende) moeders vaak zie is dat ze overstromen met liefde voor hun kind, maar onzeker zijn over wat het moederschap nu inhoud. Dat is ook geen gemakkelijke vraag en een hele zoektocht. Het is belangrijk om uiteindelijk te weten waar je voor staat als vrouw, moeder en als gezin. Daar wordt je weerbaar van en je kunt hierop terugvallen ook als je tegenwind ervaart. Communicatie speelt altijd een belangrijke rol. Dat is namelijk dé manier om over te brengen waar men voor staat.

Hoe krijg je grip op alles wat er voor, tijdens en na de geboorte gebeurt?

Een geboorteplan maken is iets wat de laatste jaren steeds vaker wordt gedaan. Het helpt om de gedachten op een rij te krijgen en de omgeving duidelijk te maken wat de wensen zijn rondom de geboorte. Geboorteplan.online kan hierbij helpen. Keuzes die gemaakt kunnen worden komen allemaal op een laagdrempelige manier aan bod en aan het einde kun jij een overzichtelijk geboorteplan uitprinten.

Download nu het e-book voor 5 euro korting op het online geboorteplan. Je betaalt dan niet 19,50 maar slechts 14,50.  

Dit stuk heeft ook in de krant gestaan:

Link naar het blad ‘de Molen’

Gerelateerde Artikelen

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Minder roepen en toch duidelijker praten met je kind.

"Wie schreeuwt, voelt zich niet gehoord."
Heb je ook al vaak gemerkt dat er ergens iets fout loopt tussen jouw boodschap en de reactie van je kind? Dan is het tijd om jouw boodschap eens van dichterbij te bekijken. Ga eens na:
1. heb ik de volle aandacht van mijn kind?
2. begrijpt het kind mijn boodschap wel echt goed?
3. op welke manier geef ik mijn boodschap?
Lees in de blog hoe je er voor kan zorgen dat jouw kind echt naar je luistert (en dus doet wat je vraagt), zonder dat je moet gaan roepen.