De Rebozomassage

Wat voor een massage? Dat ga ik je zo vertellen. Allereerst iets over de Rebozo zelf. Dit is een speciale katoenen doek van 2,5-3,5 meter lang en is 65 tot 90 cm breed. Hij is er in veel verschillende kleuren.

Waar wordt de Rebozo doek gebruikt?

De Rebozo, ook wel Peraya genoemd, is een traditionele doek uit Midden- en Zuid-Amerika. In Mexico en Guatamala wordt de Rebozo gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Zo wordt deze ingezet als middel voor vrouwen om respect af te dwingen, en ze gebruiken hem als sjaal over de schouders ter bescherming tegen de kou. Ook wordt deze gebruikt voor het dragen van baby’s en kinderen. Maar de Rebozo wordt ook gebruikt als buikband, ter ondersteuning van de zwangerschap en als massagedoek om mensen mee te masseren ook zwangeren voor, tijdens en na de bevalling.

Liggende massage met Rebozo doek

Verlengstuk van de handen

Een massage met de Rebozo is heel laagdrempelig, je mag je kleding gewoon aanhouden. Het doek dient als het ware als verlengstuk van de handen van degene die masseert.
Deze vorm van massage kan aan iedereen worden gegeven. Het is een massage die door middel van bewegingen, wiegen en schudden op een aangename manier de spanningen in het lichaam losmaakt.
Omdat er wordt gewerkt met de zwaartekracht kun je goed aarden met deze massage.

Je ervaart een diepe ontspanning.

Het hele lichaam kan gemasseerd worden met de Rebozo. Deze massage is ook zeer geschikt voor zwangeren. En laat dat nu net ook een doelgroep zijn waarmee ik veel werk. Tijdens een Rebozomassage wordt je kindje in je buik ook meebewogen en hierdoor kan je kindje samen met jou ontspannen.

Verlichting bij harde buiken

De Rebozo kan op verschillende manieren voor verlichting zorgen. Het is een goede remedie tegen harde buiken, last van de onderrug en het bekken en jouw buik kan heerlijk worden gedragen, waardoor je jouw buik even in gewicht niet voelt.
Tijdens de bevalling is de Rebozo ook op meerdere manieren in te zetten, zo is het masseren van de onderrug fijn bij weeën in de rug en helpt de bekkenbodem ontspannen, je kunt de Rebozo inzetten om aan te hangen en als houvast tijdens persweeën.
Ook na je bevalling kan de Rebozo ingezet worden voor een sluitende massage ter ondersteuning van het herstel. Een sluitingsmassage is mogelijk vanaf 2 weken na de geboorte, maar kan ook nog vele jaren later worden gedaan.

Rustgevend ritueel tafeltje

Massage ritueel

Persoonlijk vind ik het mooi om de kraamperiode af te sluiten na 6 weken met een sluitende massage in de vorm van een ritueel. Met een sluitingsritueel kun je echt weer even tot jezelf keren. Je hebt je 9 maanden lang opengesteld en jouw lichaam is hierna in dienst van jouw kindje. Met een sluitingsritueel kom je weer terug in je eigen lichaam. Tijdens een sluitingsritueel kunnen er emoties loskomen. Deze mogen er volledig zijn en dienen in het loslaten van wat in je lichaam ligt opgeslagen.

Een massage met een Rebozo is vooral iets wat je zelf moet ervaren.

Het geeft een hele andere beleving en manier van ontspannen dan een traditionele massage. Doordat grotere delen van het lichaam worden gemasseerd, kan je lichaam ook grotere delen ontspannen, waardoor dit een hele prettige ervaring is. Je bent na zo’n massage letterlijk en figuurlijk weer geaard.

Wil je meer weten? Heb je vragen? Of wil je zelf een Rebozomassage of een sluitingsritueel ervaren? Neem dan gerust een kijkje op mijn profiel waar je meer informatie over mijn website en contactgegevens vindt.

Rebozo massage zittend - Doula Tessa

Even voorstellen

Mijn naam is Tessa en ik ben werkzaam met mijn bedrijf onder de naam Doula Tessa. Naast mijn diensten als doula, verzorg ik ook massages, waaronder de Rebozomassage. Als doula begeleid en ondersteun ik zwangeren (en hun partner) tijdens de zwangerschap en de bevalling en de periode erna. Een positieve geboorte ervaring neem je namelijk de rest van je leven mee en dat is onder andere het doel van mijn begeleiding. Middels massages help ik je te zakken in je lichaam. Meer weten? www.doulatessa.nl

#zwanger #zwangerschap #zwanger2021 #rebozo #massage #mexico #amerika #gedragen #ontspanning #ervaring #verlichting #wiegen #schudden #bewegen #sluiten #ritueel #diepeontspanning

Gerelateerde Artikelen

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Hechting is van levensbelang

Hechting is van levensbelang maar tegelijkertijd heel natuurlijk. Op een makkelijke manier extra inzetten op de hechting met je kindje voor een stevige basis en vertrouwen is niet ingewikkeld of moeilijk. Het is juist heel fijn! Hechting is belangrijk maar mag je daardoor niet afschrikken. Het krijgt deze dagen in de media een behoorlijke lading waardoor het bijna krampachtig wordt. Terwijl hechting normaal gesproken zo mooi vanzelf gaat. En met wat kleine aanwijzingen ben je er weer alert op in je dagelijkse leven. Zodat het weer vanzelf mag gaan.

Reacties