European Babywearing Week

tula ikbenmama

Van 3 t/m 9 mei 2021 was het European Babywearing Week. Een week waarin een hele hoop mensen vanuit heel Europa samen het dragen van je kindje vieren. Want dat is het, een feestje. En zeker in deze tijd is verbinding, al dan niet dichtbij, heel belangrijk.
Het dragen van je kindje wordt gelukkig steeds meer “normaal”. Meer ouders vinden hun weg naar een draagconsulent of gespecialiseerde draagwinkel waar ze advies krijgen in hoe ze hun kindje veilig en comfortabel bij zich kunnen dragen.

Het dragen verbindt, ik kan je eerlijk zeggen dat als ik niet was begonnen met het dragen van mijn oudste dochter in 2016 ik niet had op dit punt had gestaan. Dan had ik niet zoveel mooie mensen ontmoet en was ik geen zelfstandig ondernemer geworden. Maar bovenal had ik niet kunnen genieten van die heerlijk knusse momentjes met mijn kindjes. Dragen is dus niet alleen een verbinding tussen jou en je kindjes, maar ook met een hele community vol mooie mensen en ook dat is de European Babywearing Week die ieder jaar plaats vindt al vanaf 2017.

Als draagconsulent ben ik actief bij www.ikbenmama.nl, hier help ik ouders bij de zoektocht naar een fijne draagzak in de winkel, geef ik knoop consulten en deel ik informatie op de socials om het dragen net wat comfortabeler te maken.

De European Babywearing week stond het dragen van je kindje ook centraal bij ikbenmama.nl. Want wij vinden dat het dragen van je kindje een fijne tool is om je baby te voorzien in zijn natuurlijke behoefte om dichtbij je te zijn en de warmte en veiligheid te voelen die hij nodig heeft.

Tijdens deze week deelden we op ons Instagram kanaal veel informatie, tips en tricks zoals: hoe zorg je ervoor dat je kindje veilig in de draagzak zit, handige weetjes over het dragen van je baby, hoe knoop je een rekbare doek én tips voor het dragen van je kindje in de draagdoek. Maar eigenlijk delen we het hele jaar door vele tips en komen er regelmatig kortingsacties langs. Dus reden genoeg om @ikbenmama.nl te volgen!

Met recht kan ik je dus vertellen dat het dragen niet alleen positief is voor je kindje, maar ook voor jezelf. Geniet ervan! En heb je vragen, dan help ik je natuurlijk graag 😉 en niet alleen tijdens de European Babywearing week natuurlijk ;-).

Liefs Andrea

Gerelateerde Artikelen

Wat is het verschil tussen draagzak en een draagdoek?

Je baby heeft 9 maanden lang in jouw buik gewoond, warm en vertrouwt. Na de geboorte heeft je baby een natuurlijke behoefte om bij je te zijn, waar jij bent is de warmte, het eten en de veiligheid. Je kindje dichtbij je dragen is dus eigenlijk heel natuurlijk. Met behulp van een draagzak of draagdoek doe je dit op een ergonomische manier, want geloof me de hele tijd een baby op je arm tillen is zwaar, en je hebt ook nog eens je handen vrij!

Maar wat kies je nu? Wat is het verschil tussen die draagdoek en die draagzak en wat past het beste bij jou?

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Reacties