Geboortepakje opnemen in je geboorteplan

gebreide sokjes

Het klinkt misschien een beetje gek. Opnemen dat je een geboortepakje hebt in je geboorteplan. Maar heb je wel eens foto’s gezien van de eerste kleertjes die een kindje aan heeft? Persoonlijk heb ik de foto’s die gemaakt zijn van mijn eerste kindje maar zwart wit gemaakt. Want ik weet niet wat de kraamverzorgster dacht.. maar… roze met geel en een blauw mutsje..

Come on.. serieus?

Ik had er geen waarde aan gehecht welke kleertjes mijn meisje als eerste aan gedaan zou worden. Tot de dag van vandaag heb ik daar spijt van.. Ik had namelijk wel 50 setjes die beter matchen. Alleen had de kraamverzorgster dus de ‘reserve’-la open getrokken. Voor in het geval dat die andere 50 setjes in de was zouden zitten.. Wist ik veel dat je een newborn eigenlijk zo weinig mogelijk van kleren wilde wisselen.. doodeng die mini armpjes en beentjes in die kleren te krijgen. Plus die navelklem die enorm in de weg zit en andere doodsangsten met zich meebrengt. Maar daar vertel ik in deze blog over de navelstreng meer over.

Bij de tweede ging ik deze fout niet nog een keer maken.

Dit keer had ik 2 setjes klaar gemaakt. Deze had ik een plastic doorzichtig zakje gestopt met loeigroot een briefje ‘Maat 50 – Geboortepakje – eerste kleertjes.’ en respectievelijk ‘Maat 56 – Geboortepakje – eerste kleertjes.’

Alle andere kleertjes had ik een soort van verstopt in dozen die niet zo makkelijk open gingen. Geen ‘reserve-la’ kleertjes deze keer.

Dat kon niet mis gaan.. alleen die kleertjes die zaten in de luiertas slash vluchttas voor als we toch naar het ziekenhuis zouden gaan. Dus de vraag ‘welke kleertjes moet hij aan?’ kwam wel, maar nu kon ik zeggen. ‘In de vluchttas ligt het klaar :-)’.

Succes gegarandeerd.

En mocht je je nu afvragen. Staat deze vraag echt in de geboorteplan online tool. Ja! Zeker ja! Ik wil namelijk dat jij voor altijd met een verliefde blik naar die eerste foto’s mét leuke matching kleertjes kunt kijken. Jij zult nooit denken bij het terug kijken van de foto’s “ohw ja.. die kleertjes.. de kraamzorg had de ‘reserve-la’ te pakken..” En daarnaast.. lekker excuus om nog even te gaan shoppen toch? 😉

Weten hoe de geboorteplan tool werkt? Klik dan hier zodat je de demo kunt bekijken op geboorteplan.online. Deze demo laat jou de mogelijkheden en type vragen zien. Let op, de vragen die je te zien krijgt zijn een fractie van de daadwerkelijke geboorteplan tool. 

Is zo’n geboorteplan tool niet echt iets voor jou? Maar wil je wel tips & tricks? Check dan het gratis e-book ‘Dit wil je weten voor je bevalling’.

Gerelateerde Artikelen

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Hechting is van levensbelang

Hechting is van levensbelang maar tegelijkertijd heel natuurlijk. Op een makkelijke manier extra inzetten op de hechting met je kindje voor een stevige basis en vertrouwen is niet ingewikkeld of moeilijk. Het is juist heel fijn! Hechting is belangrijk maar mag je daardoor niet afschrikken. Het krijgt deze dagen in de media een behoorlijke lading waardoor het bijna krampachtig wordt. Terwijl hechting normaal gesproken zo mooi vanzelf gaat. En met wat kleine aanwijzingen ben je er weer alert op in je dagelijkse leven. Zodat het weer vanzelf mag gaan.

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.