Geboortepakje opnemen in je geboorteplan

gebreide sokjes

Het klinkt misschien een beetje gek. Opnemen dat je een geboortepakje hebt in je geboorteplan. Maar heb je wel eens foto’s gezien van de eerste kleertjes die een kindje aan heeft? Persoonlijk heb ik de foto’s die gemaakt zijn van mijn eerste kindje maar zwart wit gemaakt. Want ik weet niet wat de kraamverzorgster dacht.. maar… roze met geel en een blauw mutsje..

Come on.. serieus?

Ik had er geen waarde aan gehecht welke kleertjes mijn meisje als eerste aan gedaan zou worden. Tot de dag van vandaag heb ik daar spijt van.. Ik had namelijk wel 50 setjes die beter matchen. Alleen had de kraamverzorgster dus de ‘reserve’-la open getrokken. Voor in het geval dat die andere 50 setjes in de was zouden zitten.. Wist ik veel dat je een newborn eigenlijk zo weinig mogelijk van kleren wilde wisselen.. doodeng die mini armpjes en beentjes in die kleren te krijgen. Plus die navelklem die enorm in de weg zit en andere doodsangsten met zich meebrengt. Maar daar vertel ik in deze blog over de navelstreng meer over.

Bij de tweede ging ik deze fout niet nog een keer maken.

Dit keer had ik 2 setjes klaar gemaakt. Deze had ik een plastic doorzichtig zakje gestopt met loeigroot een briefje ‘Maat 50 – Geboortepakje – eerste kleertjes.’ en respectievelijk ‘Maat 56 – Geboortepakje – eerste kleertjes.’

Alle andere kleertjes had ik een soort van verstopt in dozen die niet zo makkelijk open gingen. Geen ‘reserve-la’ kleertjes deze keer.

Dat kon niet mis gaan.. alleen die kleertjes die zaten in de luiertas slash vluchttas voor als we toch naar het ziekenhuis zouden gaan. Dus de vraag ‘welke kleertjes moet hij aan?’ kwam wel, maar nu kon ik zeggen. ‘In de vluchttas ligt het klaar :-)’.

Succes gegarandeerd.

En mocht je je nu afvragen. Staat deze vraag echt in de geboorteplan online tool. Ja! Zeker ja! Ik wil namelijk dat jij voor altijd met een verliefde blik naar die eerste foto’s mét leuke matching kleertjes kunt kijken. Jij zult nooit denken bij het terug kijken van de foto’s “ohw ja.. die kleertjes.. de kraamzorg had de ‘reserve-la’ te pakken..” En daarnaast.. lekker excuus om nog even te gaan shoppen toch? 😉

Weten hoe de geboorteplan tool werkt? Klik dan hier zodat je de demo kunt bekijken op geboorteplan.online. Deze demo laat jou de mogelijkheden en type vragen zien. Let op, de vragen die je te zien krijgt zijn een fractie van de daadwerkelijke geboorteplan tool. 

Is zo’n geboorteplan tool niet echt iets voor jou? Maar wil je wel tips & tricks? Check dan het gratis e-book ‘Dit wil je weten voor je bevalling’.

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.