Geboorteplan of bevalplan?

Als jij bezig bent met je voor te bereiden op de geboorte van je kindje zul je termen geboorteplan en bevalplan beide horen en zien. Is er dan een verschil tussen een geboorteplan of een bevalplan? Nee. Beide hebben hetzelfde doel: jou bekrachtigen in het opschrijven van jou wensen rondom de geboorte.

Waar wordt welke term gebruikt?

Je zult merken dat als je op Belgische sites gaat kijken de term bevalplan vaker voor gaat komen dan op Nederlandse sites. In Nederland wordt toch doorgaans gesproken over een geboorteplan. En de Nederlandse Caribische eilanden? Daar gebruiken ze ook vooral geboorteplan.

Je baby houdt zich vast aan jou.. al vanaf het begin

Welke termen worden er in het buitenland gebruikt?

  • Duitsland: Geburtsplan
  • Engeland: Birth plan
  • Amerika: Birth plan
  • Afrikaans: Geboorteplan
  • Frankrijk: Plan de naissance
  • Fins: syntymäsuunnitelma (ga dat maar even uitspreken..)
  • Pools: plan urodzenia
  • Ijslands: fæðingaráætlun
  • Italiaans: piano di nascita

Maar gebruikt men nergens in Nederland de term Bevalplan?

Jawel hoor. In de randstad is het zo dat er vaak op bevalplan wordt gezocht in google. Zou dat komen dat daar meer mensen wonen of ook meer mensen uit België en andere werelddelen? Geen idee. Maar of je nu een geboorteplan of een bevalplan maakt. Maak een plan waarin jouw wensen en eisen rondom de geboorte naar voren komen! Dat jij na hebt gedacht over wat jij wilt bij jouw persoonlijk bevalling. Want ieder kindje dat op de wereld komt is een unieke ervaring en een unieke manier. Wat gaat jou manier zijn?

Gerelateerde Artikelen

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

#metime #selfcare en andere kreten

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”] Helemaal hot and happening. #metime claimen. Het zorgt voor meer ontspanning. Dat je je…