fbpx

Geboorteplan

door | 30 jul 2020 | Geen categorie

‘Wat een onzin een geboorteplan, het loopt toch altijd anders.’ Wellicht heb je deze al een paar keer voorbij horen komen als je het onderwerp bevalling aansnijdt en dan specifiek het maken van een geboorteplan of bevalplan. Dit komt waarschijnlijk van iemand die een bepaald plaatje in zijn of haar hoofd had van hoe de geboorte moet verlopen. Een soort van ideaalplaatje met 1 route van a naar bevallen.

Ik zal je meteen uit je dromen helpen.

Dit plan gaat niet afdwingen dat de geboorte van je kindje precies zo gaat verlopen. Wel gaat dit plan je bekrachtingen. Je omgeving duidelijk laten weten wat je precies wilt in welke situatie. En daarnaast dat je na hebt gedacht over allerlei verschillende situaties die er voor kunnen komen waar jij of jullie soms in een split second een beslissing over moet nemen. Daarnaast zal iedere geboortebegeleider je het bos in sturen (met een vragenlijstje met 5 vragen ofzo) om na te denken over de bevalling en een geboorteplan op te stellen. Ja, bedankt, en waar begin je dan? Zeker bij een eerste weet je nog helemaal niet wat je kunt verwachten en de verhalen van vriendinnen, nou daar wordt je ook niet blijer van.

 Online Geboorteplan

De geboorteplan tool welke je online kunt invullen gelanceerd! Een manier waarop je eenvoudig in een paar stappen een geboorteplan gaat samen stellen, die aan JOU wensen gaat voldoen. Naast dat deze manier je een compleet plan zal opleveren met de meest voorkomende situaties tijdens een bevalling, zal het je vooral rust geven op het moment dat het zover is. En je zult een overzichtelijk a4’tje hebben die door iedereen begrepen gaat worden. Daarnaast heeft je partner jullie wensen op papier en kan op de meest denkbare vragen een antwoord geven of opzoeken.

Jij hoeft je niet meer druk te maken over wat er allemaal komen gaat, je kunt loslaten en je lijf het werk laten doen waar het voor gemaakt is.

Mijn ultieme wens is dat doordat je juist alles zo hebt uitgeschreven en er over na hebt gedacht dat je jouw unieke positieve beval ervaring gaat hebben. Maar ook als het anders loopt, dat jij jouw beslissingen, zover als medisch mogelijk is, hebt kunnen maken.

Met dit geboorteplan welke je online maakt wil ik jou laten nadenken over wat er allemaal komen gaat. Ook over dingen waar je helemaal niet over na wilt denken. Maar als ze wel gebeuren jij met je partner nog steeds aan het roer staat van jullie bevalling. Simpelweg omdat je zo in je beval-bubbel kunt gaan zitten dat angsten over onbekende zaken er niet zullen zijn.

Geschikt om met je verloskundige te bespreken

Uiteraard is dit plan super geschikt om met je verloskundige of bevalbegeleider te bespreken. Echter niet alle opties die je op kunt geven zullen mogelijk zijn bij jouw verloskundige of op de plek waar je bevalt. Daarom raad ik je aan om dit uitgewerkte plan met je verloskundige te bespreken. Zij kan je dan duidelijk aangeven of iets wel of niet kan. Dit helpt jou in je verwachtingen en draagt bij aan een positief beeld van jouw bevalling.

Er is vaak meer mogelijk dan dat je denkt!

Wat mag je verwachten?

 • Nuttige tips en dingen die je niet tegen zult komen in de welbekende lijstjes op het internet
 • De manier waarop jij dit plan gaat maken zal je ook een flexibele denkwijze opleveren. Dit kun je dan weer toepassen in andere situaties.
 • Heb je vragen voor of tijdens het maken van het plan, ik ben er voor je! Ik ben je juist erg dankbaar als je contact met me zoekt want mijn doel is het om jou de best mogelijke ervaring te geven!
 • Jij hoeft niet 100 sites te bezoeken met allerlei algemene lijstjes waar je niet wijzer van wordt en die sowieso incompleet zijn en vaak alleen een scenario aanstippen.
 • Dat je mogelijkheden gaat ontdekken waarvan jij het bestaan niet wist
 • Jij je zeker voelt dat je aan meer hebt gedacht dan dat je zelf had kunnen bedenken!
 • Jij gaat je een stuk zekerder de bevalling in omdat je weet wat je wilt! En je partner ook!

Klinkt goed he?

Ben jij nog geen 35 weken zwanger? Perfect! Je kunt op ieder moment beginnen. Ben je al wat verder in de zwangerschap en heb je mijn feedback of hulp snel nodig? Geen punt. Gaan we regelen!

Liefs, Désirée

Mamamentje platform?

 

Het nieuwe platform waarbij vraag en aanbod bij elkaar komt rondom het moederschap. Zoals je leest gaat Mamamentje een andere koers varen.

Een verbindend platform voor ouders en zorgverleners, coaches en producten rondom het moederschap. Zodat jij niet het internet helemaal af hoeft te struinen om geholpen te worden of goede kwalitatieve informatie waar je echt iets aan hebt. 

 

Be your own reason to smile

Het platform zal zich richten op:

 • Positief opvoeden
 • Democratisch opvoeden
 • Natuurlijk ouderschap
 • Onvoorwaardelijk ouderschap
 • Fijne diepe hechting met je kind
 • Met de nodige nuances immers iedereen is uniek en geen kind of opvoeding is hetzelfde 😉

Wat ga je terug vinden?

 • Liefdevolle artikelen en blogs
 • Experts voor een specifiek problemen 
 • Centrale plek voor al je vragen rondom het moederschap
 • Forums

Voor wie?

 • Voor zwangere en moeders met jonge kinderen
 • Voor experts rondom het moederschap

Echter.. is dat wel waar jij op zit te wachten?

Geef je mening en heb invloed waar het platform zich op gaat richten. 

 

Wil jij je mening geven over mama platformen?

Er zijn er namelijk zo veel!  Wat mis je?  Wat vind je fijn?

Laat het mij weten. Het kost je maar 3 minuutjes om je mening te geven. 

Help mij om echte waarde toe te voegen voor jou als moeder of als expert rondom het moederschap.

Alvast super bedankt!

Heb jij ‘angst’ als leidraad in het moederschap?

Geheimpje, het is iedere maand en soms dag anders. Hoe dan ook, wees niet bang om je kind zo veel als het kan bij je te houden de eerste maanden. Wellicht wel jaren. Die kleine wezens kunnen heel goed aangeven wat ze nodig hebben en als ze wat mondiger worden ook wat ze niet willen.. Als is ‘NEE’-fase ook weer een uitdagende fase.. ‘bedoelt ie nou echt nee, of zegt ie nee om het nee zeggen.. hmm..?’

Iets van behang en kinderen

Het is vaak bikkelen, soms op standje overleven. Genoeg ingrediënten om gillend gek te worden, of in elk geval een paar nare ‘ik plak je achter het behang’ verwensingen in je hoofd.

What you need to know to get off to a good start with Infant Communication

Having a baby is a wonderful experience, full of joy and anticipation. However, it can also be an overwhelming time and it flies by so quickly. Do you wonder how you can make the most of every moment during the first precious year of your baby’s life? Do you want to...

Een dag van een moeder: Consequent inconsequent

In het begin voelde ik me enorm schuldig dat ik mezelf niet eens kon houden aan de afspraken die ik notabene zelf had gemaakt! Nu nog wel eens hoor, maar als mens kun je je niet altijd op elk moment op een bepaalde situatie hetzelfde reageren. Jij bent niet altijd hetzelfde: de ene keer ben je moe of juist super uitgerust, de andere keer heel relaxed of juist heel druk, blij of misschien wel verdrietig. Ook elke situatie is toch net weer ietsje anders.

Groeien als moeder

Er zijn een hoop moeders waarbij het van een leiendakje gaat.

Maar dat geldt zeker niet voor alle moeders. Verschrikkelijk. Dat taboe om te zeggen dat het soms niet meevalt. Dat je wel wat hulp kunt gebruiken om het moederschap leuk te blijven vinden.

Ik wil onderdeel zijn van de medemoeders die een hand uitreikt naar jou. Jou handvatten geeft in de tropenjaren van jonge kinderen.

#metime #selfcare en andere kreten

Helemaal hot and happening. #metime claimen. Het zorgt voor meer ontspanning. Dat je je minder druk voelt. Minder stress ervaart. Is dat zo? Is het zo dat als je je afzondert van je gezin dat dit minder stress geeft? Begrijp me niet verkeerd. Ik vind zeker dat je...

Irriteren aan je omgeving

  Irritatie - Hoe komt het toch dat we ons laten verleiden tot het irriteren aan een anderen? En dan heb ik het niet over die malloten die hun boosheid op de lege winkelstraten na de avondklok uiten door ramen in te gooien. De dagelijkse irritatie van je...

Sneeuw en kinderbeleving

Whoohoo.. sneeuw! Ok, het zal waarschijnlijk niet lang blijven liggen, maar wat vind ik het altijd magisch als het toch eventjes naar beneden komt. Toen er net een paar centimeter lag zijn we naar buiten gegaan met de kids. Beleven, ervaren wat sneeuw is.. Even met de...

Maak jij de problemen en verwachtingen van je omgeving de jouwe lieve mama?

Zoveel verschillende meningen en gedachten van je omgeving. Wat doet dat met jou? Lees hier hoe het cirkeltje ontstaat.

Geniet er nog maar even van

Wat een heerlijke zin is dat toch. Net alsof je na de bevalling niet meer kunt genieten. Ik denk dat je juíst na de bevalling kunt genieten. Je hebt toch verdorie niet 9 maanden voor niets op je kindje zitten broeden? Dan moet er toch wel íets zijn om van te genieten?...
Desiree Graste - koekjes eten

Hi, ik ben Désirée

Voordat dit verandert in een soort van contact advertentie, deel ik mijn allerbelangrijkste kernwaarde met je en dat is rust en vrijheid binnen het moederschap.

Vrijheid om zelf te bepalen hoe ik het moederschap doe, met een fijne hechting met mijn kinderen, waarbij ik echt mijn kinderen (en mijzelf) door en door ken. Waarbij ik weet waarvoor ik sta, samen met Thomas, en flexibel in kan spelen op alle veranderingen (lees shitzooi) die op je pad als moeder komen.

Juist doordat ik van het moederschap geniet, ondanks de tropenjaren, wil ik dit doorgeven aan andere moeders. Ik zie moeders om mij heen onnodig hard zwoegen, strugglen om het gezin draaiende te houden.

Zich gek laten maken door moedermaffia’s, (schoon-)ouders en zichzelf. Daardoor weten ze niet meer wat zíj nu willen binnen het moederschap en zichzelf als persoon.

Al mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de IT gebruik ik dagelijks in de coaching en het moederschap. Ja, je leest het goed, ik heb geen lang verleden als kindercoach of een zorgberoep. Daarom is juist mijn methode anders dan wat je tegenkomt. Down-to-earth en recht door zee. Dit moet bij je passen, deze andere kijk op zaken.

Maakt mij dit als persoon gevoelloos, harder? Nee, ik ben ook nog steeds een vrouw. Met cravings, zie foto ;-). Een moeder in hart en nieren. Als ik voor iedere knuffel een kwartje zou krijgen, dan zou ik miljonair zijn. Echte verbinding en luisteren naar je intuïtie is voor mij onmisbaar in het moederschap. Dus ook in de methode die ik door ga geven aan jou. Doe je mee?

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom Mamamentje?

Wie is Mamamentje?

Mamamentje is een manier om een liefdevolle hechting met je gezin en jezelf te krijgen. Het heeft invloeden vanuit verschillende opvoedmethodes. Ik ben van mening dat er niet één manier van opvoeden is. Dat er niet één methode is, die alles omvattend is. Het is altijd een combinatie is van jou persoonlijke unieke mix, waar jij je prettig bij voelt.

Wel ben ik er van overtuigd dat de Mamamentje manier, dé manier is waarop je helder krijgt hoe jij je een liefdevol moederschap, flexibel aan kunt gaan.

Hierin coach ik aanstaande en nieuwe moeders 1-op-1 (online) en is de online cursus ‘Stabiel in het moederschap’ in de maak.

Wil jij als eerste aanbiedingen en informatie krijgen?

 

Laat dan je naam en e-mailadres achter. Je krijgt hiermee automatisch de nieuwsbrief van Mamamentje.

Dank voor je interesse.

Groet, Désirée