Geboorteplan

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.7.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

‘Wat een onzin een geboorteplan, het loopt toch altijd anders.’ Wellicht heb je deze al een paar keer voorbij horen komen als je het onderwerp bevalling aansnijdt en dan specifiek het maken van een geboorteplan of bevalplan. Dit komt waarschijnlijk van iemand die een bepaald plaatje in zijn of haar hoofd had van hoe de geboorte moet verlopen. Een soort van ideaalplaatje met 1 route van a naar bevallen.

Ik zal je meteen uit je dromen helpen.

Dit plan gaat niet afdwingen dat de geboorte van je kindje precies zo gaat verlopen. Wel gaat dit plan je bekrachtingen. Je omgeving duidelijk laten weten wat je precies wilt in welke situatie. En daarnaast dat je na hebt gedacht over allerlei verschillende situaties die er voor kunnen komen waar jij of jullie soms in een split second een beslissing over moet nemen. Daarnaast zal iedere geboortebegeleider je het bos in sturen (met een vragenlijstje met 5 vragen ofzo) om na te denken over de bevalling en een geboorteplan op te stellen. Ja, bedankt, en waar begin je dan? Zeker bij een eerste weet je nog helemaal niet wat je kunt verwachten en de verhalen van vriendinnen, nou daar wordt je ook niet blijer van.

 Online Geboorteplan

De geboorteplan tool welke je online kunt invullen gelanceerd! Een manier waarop je eenvoudig in een paar stappen een geboorteplan gaat samen stellen, die aan JOU wensen gaat voldoen. Naast dat deze manier je een compleet plan zal opleveren met de meest voorkomende situaties tijdens een bevalling, zal het je vooral rust geven op het moment dat het zover is. En je zult een overzichtelijk a4’tje hebben die door iedereen begrepen gaat worden. Daarnaast heeft je partner jullie wensen op papier en kan op de meest denkbare vragen een antwoord geven of opzoeken.

Jij hoeft je niet meer druk te maken over wat er allemaal komen gaat, je kunt loslaten en je lijf het werk laten doen waar het voor gemaakt is.

Mijn ultieme wens is dat doordat je juist alles zo hebt uitgeschreven en er over na hebt gedacht dat je jouw unieke positieve beval ervaring gaat hebben. Maar ook als het anders loopt, dat jij jouw beslissingen, zover als medisch mogelijk is, hebt kunnen maken.

Met dit geboorteplan welke je online maakt wil ik jou laten nadenken over wat er allemaal komen gaat. Ook over dingen waar je helemaal niet over na wilt denken. Maar als ze wel gebeuren jij met je partner nog steeds aan het roer staat van jullie bevalling. Simpelweg omdat je zo in je beval-bubbel kunt gaan zitten dat angsten over onbekende zaken er niet zullen zijn.

Geschikt om met je verloskundige te bespreken

Uiteraard is dit plan super geschikt om met je verloskundige of bevalbegeleider te bespreken. Echter niet alle opties die je op kunt geven zullen mogelijk zijn bij jouw verloskundige of op de plek waar je bevalt. Daarom raad ik je aan om dit uitgewerkte plan met je verloskundige te bespreken. Zij kan je dan duidelijk aangeven of iets wel of niet kan. Dit helpt jou in je verwachtingen en draagt bij aan een positief beeld van jouw bevalling.

Er is vaak meer mogelijk dan dat je denkt!

Wat mag je verwachten?

  • Nuttige tips en dingen die je niet tegen zult komen in de welbekende lijstjes op het internet
  • De manier waarop jij dit plan gaat maken zal je ook een flexibele denkwijze opleveren. Dit kun je dan weer toepassen in andere situaties.
  • Heb je vragen voor of tijdens het maken van het plan, ik ben er voor je! Ik ben je juist erg dankbaar als je contact met me zoekt want mijn doel is het om jou de best mogelijke ervaring te geven!
  • Jij hoeft niet 100 sites te bezoeken met allerlei algemene lijstjes waar je niet wijzer van wordt en die sowieso incompleet zijn en vaak alleen een scenario aanstippen.
  • Dat je mogelijkheden gaat ontdekken waarvan jij het bestaan niet wist
  • Jij je zeker voelt dat je aan meer hebt gedacht dan dat je zelf had kunnen bedenken!
  • Jij gaat je een stuk zekerder de bevalling in omdat je weet wat je wilt! En je partner ook!

Klinkt goed he?

Ben jij nog geen 35 weken zwanger? Perfect! Je kunt op ieder moment beginnen. Ben je al wat verder in de zwangerschap en heb je mijn feedback of hulp snel nodig? Geen punt. Gaan we regelen!

Liefs, Désirée

[/et_pb_text][et_pb_button button_url=”https://geboorteplan.online/” button_text=”Naar geboorteplan.online” _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ custom_button=”on” button_bg_color=”#FF8080″ button_bg_enable_color=”on” button_text_color=”#FFFFFF” sticky_enabled=”0″][/et_pb_button][et_pb_button button_url=”https://geboorteplan.online/e-book-dit-wil-je-weten-voor-je-bevalling-aanvragen/” button_text=”Ik wil me eerst nog meer orienteren. Stuur mij het gratis e-book ‘Dit wil je weten voor je bevalling’ op” _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ custom_button=”on” button_bg_color=”#FF8080″ button_bg_enable_color=”on” button_text_color=”#FFFFFF” sticky_enabled=”0″][/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

Wat moet je weten over een geboorteplan maken?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.5″ _module_preset=”default” custom_padding=”0px||28px|||”][et_pb_row _builder_version=”4.6.5″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.5″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][et_pb_text _builder_version=”4.6.5″ _module_preset=”default”] Waarom zou je een geboorteplan maken? Als jij goed…

#metime #selfcare en andere kreten

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”] Helemaal hot and happening. #metime claimen. Het zorgt voor meer ontspanning. Dat je je…

Reacties