Geniet er nog maar even van

Baby genieten

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.9.1″ _dynamic_attributes=”link_option_url” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” link_option_url=”http://mamamentje.nl/gratis-videoserie-stabiel-in-je-schoenen-als-moeder/” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Wat een heerlijke zin is dat toch. Net alsof je na de bevalling niet meer kunt genieten. Ik denk dat je juíst na de bevalling kunt genieten.

Je hebt toch verdorie niet 9 maanden voor niets op je kindje zitten broeden? Dan moet er toch wel íets zijn om van te genieten?

Jazeker wel. Tenminste het ligt er aan wie je het vraagt. De eerste keer dat ik mijn dochter in mijn armen hield wist ik echt niet wat ik moest denken, doen of voelen. Instant roze wolk? Mwah, maar toen ik van de grootste schrik bekomen was (de bevalling) kon het ‘genieten’ beginnen.

Nee echt niet alles was meteen genieten.

Veel dingen moet je loslaten om te kunnen genieten. Het eerste wat je meteen kunt laten varen is de aanname dat je denkt dat je meteen alles moet kunnen en weten. No way, zelfs met goede voorbereiding weet je niet wat er op je af komt. Wat wel kan is weten welke mogelijkheden er zijn. Welke keuzes kun je maken..

En als je een keuze hebt gemaakt dan kun je nog steeds veranderen. Want, het is jouw gezin!

Wat wel belangrijk is, is dat als je een keuze maakt niet meteen opgeeft als het niet meteen werkt. Sommige dingen werken nu eenmaal de ene dag wel, en de andere dag niet. Pas over een langere tijd kun je voor jezelf uitmaken wat wel werkt en niet werkt. Dat heeft minder te maken met de flexibele moeder zijn te maken. Des te meer met de stabiele basis creëren.

Wat nou als je midden in een ‘ik weet het even niet meer..’ moment zit?

Dat overkomt dus iedereen.

In de eerste maanden wist ik het soms ook écht niet meer. Hoe kon in in vredesnaam mijn kind helpen die bijvoorbeeld zo ontzettend veel melk terug gaf? Waardoor slapen vooral rechtop gebeurde in de draagzak of half zittend in bed.

Je kunt aan heel veel dingen iets actief veranderen. Andere dingen kun je alleen verlichten.

Daarbij komt dat je mindset in combinatie met je razende hormonen vaak niet bevorderlijk zijn om om te kunnen gaan met je eigen gedachten. Laat staan met de ‘adviezen’ en uitspraken van anderen.

In de videoserie kom ik uitgebreid terug op hoe jij om kunt gaan met al die kreten die in je moederschoot worden geworpen.

Overigens gaat de videoserie niet alleen over hoe je met adviezen om kunt gaan tijdens de eerste periode van je moederschap. Ook als je al een tijdje luiers wisselt of je kind voor aan het bereiden bent voor de basisschool blijven de adviezen als een tsunami over je heen komen. En die goed bedoelde adviezen kun je vaak niet stoppen, wel kun je een manier vinden om hier mee om te gaan zodat het je minder raakt. Dát is onder andere ook een van de vele thema’s in de cursus die over een paar weken wordt gelanceerd. In de video serie geef ik je handvatten zodat je deze meteen kunt gaan toepassen.

Heb jij de video serie al aangevraagd? Dat kan hier: ‘Stevig in je schoenen als moeder’ gratis video serie aanvragen.

[/et_pb_text][et_pb_blurb title=”Gratis video serie aanvragen” image=”http://mamamentje.nl/wp-content/uploads/2021/01/1-3.jpg” alt=”GRATIS VIDEO SERIE AANVRAGEN” icon_placement=”top” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” box_shadow_style_image=”preset1″]

Heb jij de video serie al aangevraagd? Dat kan hier: ‘Stevig in je schoenen als moeder’ gratis video serie aanvragen.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde Artikelen

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Wat is het verschil tussen draagzak en een draagdoek?

Je baby heeft 9 maanden lang in jouw buik gewoond, warm en vertrouwt. Na de geboorte heeft je baby een natuurlijke behoefte om bij je te zijn, waar jij bent is de warmte, het eten en de veiligheid. Je kindje dichtbij je dragen is dus eigenlijk heel natuurlijk. Met behulp van een draagzak of draagdoek doe je dit op een ergonomische manier, want geloof me de hele tijd een baby op je arm tillen is zwaar, en je hebt ook nog eens je handen vrij!

Maar wat kies je nu? Wat is het verschil tussen die draagdoek en die draagzak en wat past het beste bij jou?

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Reacties