Geniet er nog maar even van

Baby genieten

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.9.1″ _dynamic_attributes=”link_option_url” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” link_option_url=”http://mamamentje.nl/gratis-videoserie-stabiel-in-je-schoenen-als-moeder/” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Wat een heerlijke zin is dat toch. Net alsof je na de bevalling niet meer kunt genieten. Ik denk dat je juíst na de bevalling kunt genieten.

Je hebt toch verdorie niet 9 maanden voor niets op je kindje zitten broeden? Dan moet er toch wel íets zijn om van te genieten?

Jazeker wel. Tenminste het ligt er aan wie je het vraagt. De eerste keer dat ik mijn dochter in mijn armen hield wist ik echt niet wat ik moest denken, doen of voelen. Instant roze wolk? Mwah, maar toen ik van de grootste schrik bekomen was (de bevalling) kon het ‘genieten’ beginnen.

Nee echt niet alles was meteen genieten.

Veel dingen moet je loslaten om te kunnen genieten. Het eerste wat je meteen kunt laten varen is de aanname dat je denkt dat je meteen alles moet kunnen en weten. No way, zelfs met goede voorbereiding weet je niet wat er op je af komt. Wat wel kan is weten welke mogelijkheden er zijn. Welke keuzes kun je maken..

En als je een keuze hebt gemaakt dan kun je nog steeds veranderen. Want, het is jouw gezin!

Wat wel belangrijk is, is dat als je een keuze maakt niet meteen opgeeft als het niet meteen werkt. Sommige dingen werken nu eenmaal de ene dag wel, en de andere dag niet. Pas over een langere tijd kun je voor jezelf uitmaken wat wel werkt en niet werkt. Dat heeft minder te maken met de flexibele moeder zijn te maken. Des te meer met de stabiele basis creëren.

Wat nou als je midden in een ‘ik weet het even niet meer..’ moment zit?

Dat overkomt dus iedereen.

In de eerste maanden wist ik het soms ook écht niet meer. Hoe kon in in vredesnaam mijn kind helpen die bijvoorbeeld zo ontzettend veel melk terug gaf? Waardoor slapen vooral rechtop gebeurde in de draagzak of half zittend in bed.

Je kunt aan heel veel dingen iets actief veranderen. Andere dingen kun je alleen verlichten.

Daarbij komt dat je mindset in combinatie met je razende hormonen vaak niet bevorderlijk zijn om om te kunnen gaan met je eigen gedachten. Laat staan met de ‘adviezen’ en uitspraken van anderen.

In de videoserie kom ik uitgebreid terug op hoe jij om kunt gaan met al die kreten die in je moederschoot worden geworpen.

Overigens gaat de videoserie niet alleen over hoe je met adviezen om kunt gaan tijdens de eerste periode van je moederschap. Ook als je al een tijdje luiers wisselt of je kind voor aan het bereiden bent voor de basisschool blijven de adviezen als een tsunami over je heen komen. En die goed bedoelde adviezen kun je vaak niet stoppen, wel kun je een manier vinden om hier mee om te gaan zodat het je minder raakt. Dát is onder andere ook een van de vele thema’s in de cursus die over een paar weken wordt gelanceerd. In de video serie geef ik je handvatten zodat je deze meteen kunt gaan toepassen.

Heb jij de video serie al aangevraagd? Dat kan hier: ‘Stevig in je schoenen als moeder’ gratis video serie aanvragen.

[/et_pb_text][et_pb_blurb title=”Gratis video serie aanvragen” image=”http://mamamentje.nl/wp-content/uploads/2021/01/1-3.jpg” alt=”GRATIS VIDEO SERIE AANVRAGEN” icon_placement=”top” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” box_shadow_style_image=”preset1″]

Heb jij de video serie al aangevraagd? Dat kan hier: ‘Stevig in je schoenen als moeder’ gratis video serie aanvragen.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

#metime #selfcare en andere kreten

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”] Helemaal hot and happening. #metime claimen. Het zorgt voor meer ontspanning. Dat je je…

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

Reacties