Groeien als moeder

Je kan niet groeien zonder te knoeien
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Soms wordt ik er echt helemaal horendol van, dat knoeien. Voor de 3de keer die stofzuiger uit de kast omdat meneer of mevrouw perse die rijstwafel door het hele huis moesten eten..

Maar goed, knoeien hoort erbij..

Zo knoei ik ook wel wat af in het moederschap.. Maar telkens leer ik hier ook weer van, de kleine dingen zoals hoe je flesjes steriliseert. De grote dingen zoals dat een van de peuters het op het huilen zet, dat dat meestal een teken is dat ze een dikke knuffel nodig hebben. Bij baby’s hoef je daar niet eens over na te denken, die pak je gewoon ALTIJD op als ze huilen of blijft in elk geval heel dicht bij ze. No questions asked..

Groeien.

Ik groei dagelijks als mens, als vrouw. Ik kan beter relativeren, dingen in perspectief zetten. Meer geduld heb ik gekregen, al moet ik ook soms tot 1000 tellen als er drama wordt gemaakt bij het omkleden. En als je me kent, geduld is nou niet echt mijn sterkste eigenschap..

Als het de spuigaten uitloopt? Dan roep ik mijn vriend erbij als back-up als een van de twee aapjes op expeditie in huis gaat op het moment dat het bedtijd is (en de ander in zijn kielzog meeneemt).

Het is een verrijking van mijn leven. Dat moeder zijn.

Al had ik wel wat meer ondersteuning willen hebben. Zeker in het begin. Toen alles nog een soort van roze wolk moest zijn. Dat je in de euforie van het moederschap zit (f* hormonen). Zoveel moeders zijn je voorgegaan. Dat moet toch wel lukken? En ja, er zijn een hoop moeders waarbij het van een leiendakje gaat.

Maar dat geldt zeker niet voor alle moeders. Verschrikkelijk. Dat taboe om te zeggen dat het soms niet meevalt. Dat je wel wat hulp kunt gebruiken om het moederschap leuk te blijven vinden.

Ik wil onderdeel zijn van de medemoeders die een hand uitreikt naar jou. Jou handvatten geeft in de tropenjaren van jonge kinderen.

Maar soms vraag ik me af, zijn de moeders van tegenwoordig daar wel klaar voor? Zich over het taboe zetten? En hulp aanpakken die aangereikt wordt? Ik hoop het echt zo.

Wat denk jij? Laat het mij weten desiree@mamamentje.nl

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

#metime #selfcare en andere kreten

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”] Helemaal hot and happening. #metime claimen. Het zorgt voor meer ontspanning. Dat je je…

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

Reacties