Hoe je met sport kan bijdragen aan je zwangerschap en herstel daarna!

Wist je dat je met krachttraining en sport kan bijdragen aan jouw zwangerschap én het herstel na de bevalling?
Met Dottir help ik sportieve vrouwen die moeder worden of net moeder zijn geworden en op zoek zijn naar een manier om het sporten weer veilig op te bouwen. Ze hebben vaak de behoefte om zich fit te voelen, maar vinden het ook spannend en tegelijkertijd lastig om een ritme te vinden.

De kans is groot dat je op dit moment zweeft tussen blijheid, dankbaarheid en onrust. Het is natuurlijk fantastisch om moeder te worden, maar tegelijkertijd komt er ook veel op je af. Er moet van alles geregeld worden, je neemt afscheid van je lichaam zoals het was, je wilt genieten van je kleine wondertje, maar tegelijkertijd verlang je ook weer naar een momentje voor jezelf.

Ben jij je bewust van de invloed van houding en ademhaling?

Trainen tijdens de zwangerschap en na de bevalling kan veel voordelen hebben voor zowel jou als de baby! Zo kun je een hoop klachten voorkomen, stimuleer je de doorbloeding van de placenta en daarmee de groei van je kind en herstel je naar verwachting sneller en beter na de bevalling.
Helaas heb je nooit de volle 100% controle of je bekkenklachten wel of niet kunt voorkomen. Maar er is een hoop waar je wel controle over hebt! Zoals hóé je beweegt, wát je doet in de sportschool én daarbuiten, hoe je de spanning verdeelt in je lijf, gebruik van ademhaling om de functie van de core- en bekkenbodemspieren te onderhouden en om de ontwikkeling en herstel van een diastase positief te beïnvloeden.

Naast dat sporten je ook mentaal een boost kan geven, stimuleert verantwoorde beweging dus ook het herstel van jouw lijf. Als je weet waar je op moet letten en wat je beter wel of niet kunt doen, kun je zoveel mogelijk (blijvende) klachten, zoals rug- en bekkenklachten voorkomen.

Een aantal adviezen zijn voor iedere vrouw goed om op te volgen. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste keuzes maakt voor jouw lijf voor de lange termijn.

Ben jij blijven sporten tijdens de zwangerschap? Of hoe heb jij dit na de bevalling weer opgepakt?

Liefs,
Renée

Waar kun je Renée voor contacteren?

Wat mij echt blij maakt is het helpen van sportieve vrouwen om veilig fit te blijven tijdens de zwangerschap en het verantwoord sporten na de bevalling om bij te dragen aan jouw persoonlijke herstel! Ik vind dat elk lichaam de aandacht verdient om blessures te voorkomen en de tijd en aandacht verdient om zoveel mogelijk klachten te voorkomen. Mijn naam is Renée en via personal training, small group en online programma’s help ik zoveel mogelijk sportieve vrouwen om veilig te blijven sporten!

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Reacties