Hou je meteen van je kindje de seconde nadat je je bevalling hebt overleefd?

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.8.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Ik kan je eerlijk vertellen dat ik vooral even moest bij komen. Mijn lichaam  was nog helemaal aan het natrillen van de inspanning. Los van dat je ook nog ‘even’ niet zo heel romantisch een placenta eruit moet krijgen. Dan vergeet je in het heetst van de ‘strijd’ de bevalling even. Ja die placenta moet er uit. Al dan niet met een oxytocine spuit om die placenta ook los te krijgen. Bij de eerste wist ik niet beter, dus prima. Zet die spuit maar, de navelstreng was ook zo kort dat het zeker niet fijn voelde.

Bij de tweede wilde ik wachten, wachten totdat de placenta zeker weten niet los zou raken uit zichzelf. 

Maar wow wat was ik trots op mijzelf en mijn vriend dat we dit samen maar mooi voor elkaar hebben gekregen. Hét kind, onze dochter, is niet blijven zitten en staart ons nu enigszins wat glazig aan!

Dus nee, niet de seconde maar ik denk een halve minuut daarna kon ik mijn ogen niet van dit kleine mooie wezentje in mijn armen af houden. Een beetje glibberig dit klein ding en het voelde wat onwennig.. maar nu ging het dan echt beginnen.

Lichte paniek, je bent opeens ouders.

Je denkt dan, zo moeilijk kan het ouderschap toch niet zijn? Beetje poepluiers verschonen, melk erin en slapen doen ze toch ook wel? Uh.. o ja, huilen doen ze ook om aan te geven dat ze iets willen. In het begin is het dus een van de drie voorgenoemde dingen en jij als nieuwbakken ouder mag raden welke.

Dan ben je die eerste nacht alleen..

met een mini mensje in een wiegje naast je bed.. die opeens begint over te geven. Oh no.. heeft de kraamzorg of verloskundige hier iets over gezegd? Wat nu dan? Kalm blijven.. bellen? Het mensje blijft ademen en lijkt er zelf niet zoveel last van te hebben. Dus we kiezen ervoor om als een soort van haviken boven het wiegje te blijven hangen en af te wachten.

Niets bijzonders.. zegt de kraamzorg de volgende ochtend tijdens het ontbijtje. Het is gewoon nog wat vruchtwater. Heel normaal. Check, die mededeling hadden we blijkbaar dus gemist ergens op die roze wolk..

Dit is inmiddels alweer ruim drie jaar geleden. Maar die eerste nacht met je baby zal je altijd bij blijven. Ik hoop dat jij hier fijne herinneringen aan hebt. Wil je ze met me delen, vind ik leuk! Stuur me een berichtje via instagram

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde Artikelen

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Hechting is van levensbelang

Hechting is van levensbelang maar tegelijkertijd heel natuurlijk. Op een makkelijke manier extra inzetten op de hechting met je kindje voor een stevige basis en vertrouwen is niet ingewikkeld of moeilijk. Het is juist heel fijn! Hechting is belangrijk maar mag je daardoor niet afschrikken. Het krijgt deze dagen in de media een behoorlijke lading waardoor het bijna krampachtig wordt. Terwijl hechting normaal gesproken zo mooi vanzelf gaat. En met wat kleine aanwijzingen ben je er weer alert op in je dagelijkse leven. Zodat het weer vanzelf mag gaan.