Huppeltje voor de borstvoeding

Borstvoeding

In mijn omgeving heb ik menig moeder een hart onder de riem mogen steken rondom de borstvoeding of de keuze voor flesvoeding. Ook al vind ik borstvoeding een van de mooiste dingen van een beginnend moederschap. Het kan ook ontzettend zwaar zijn. Niet toepasbaar in jouw eigen behoeftes. Iets waar je het gevoel hebt aan onderdoor te gaan. ⁠

Nou simpel gezegd, dat is zeker niet te bedoeling! ⁠

Borstvoeding
Heerlijk de dag afsluiten met je kleintje

Want bovenal staat dat jij belangrijk bent in het leven van je kleintje. Of dat nu met of zonder borstvoeding is. Dus waar ik altijd blij van wordt is dat een moeder een balans vindt in of het borstvoeden, de combinatie met flesvoeding of de berusting dat je baby ook echt wel groot wordt met flesvoeding. ⁠

Nu ben ik geen lactatiedeskundige, ik weet uit eigen ervaring en het helpen van andere moeders er wel ontzettend veel over borstvoeding. Echter als de hulpvraag verder gaat dan mijn kennis, weet dan dat ik contact hebt met fijne ervaren lactatiedeskundigen die jou op het gebied van voeden verder helpen waar het bij mij aan kennis stopt. ⁠

Liefs, ⁠
Désirée⁠

Gerelateerde Artikelen

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Ontdek 7 manieren om je energie te verhogen, zonder dat je hoeft te gaan bootcampen

Ben je vaak moe? En weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen om uit te rusten?
Een gezin met jonge kinderen is intensief. Zeker als je zelf erg gevoelig bent voor emoties van anderen, alle indrukken en sferen. Waarschijnlijk kan je niet eens benoemen waarvan je energie weglekt. Dat geeft ook niet.

“Het is niet belangrijk waarvan je moe wordt, het gaat er om op welke manier je zorgt dat je je energie weer verhoogt.”

In dit blog ontdek je dat er 7 soorten ‘voeding’ zijn die je helpen om je energie te verhogen. Wees gerust: je hoeft niet alles tegelijk aan te pakken. Kies er een uit, waarvan jij denkt dat het het meest effect heeft en je zal zien, dat iets meer energie al een groot verschil kan maken. Je wordt positiever, minder snel boos en kan helderder nadenken en daardoor betere keuzes maken.

Hechting is van levensbelang

Hechting is van levensbelang maar tegelijkertijd heel natuurlijk. Op een makkelijke manier extra inzetten op de hechting met je kindje voor een stevige basis en vertrouwen is niet ingewikkeld of moeilijk. Het is juist heel fijn! Hechting is belangrijk maar mag je daardoor niet afschrikken. Het krijgt deze dagen in de media een behoorlijke lading waardoor het bijna krampachtig wordt. Terwijl hechting normaal gesproken zo mooi vanzelf gaat. En met wat kleine aanwijzingen ben je er weer alert op in je dagelijkse leven. Zodat het weer vanzelf mag gaan.

Reacties