Huppeltje voor de borstvoeding

Borstvoeding

In mijn omgeving heb ik menig moeder een hart onder de riem mogen steken rondom de borstvoeding of de keuze voor flesvoeding. Ook al vind ik borstvoeding een van de mooiste dingen van een beginnend moederschap. Het kan ook ontzettend zwaar zijn. Niet toepasbaar in jouw eigen behoeftes. Iets waar je het gevoel hebt aan onderdoor te gaan. ⁠

Nou simpel gezegd, dat is zeker niet te bedoeling! ⁠

Borstvoeding
Heerlijk de dag afsluiten met je kleintje

Want bovenal staat dat jij belangrijk bent in het leven van je kleintje. Of dat nu met of zonder borstvoeding is. Dus waar ik altijd blij van wordt is dat een moeder een balans vindt in of het borstvoeden, de combinatie met flesvoeding of de berusting dat je baby ook echt wel groot wordt met flesvoeding. ⁠

Nu ben ik geen lactatiedeskundige, ik weet uit eigen ervaring en het helpen van andere moeders er wel ontzettend veel over borstvoeding. Echter als de hulpvraag verder gaat dan mijn kennis, weet dan dat ik contact hebt met fijne ervaren lactatiedeskundigen die jou op het gebied van voeden verder helpen waar het bij mij aan kennis stopt. ⁠

Liefs, ⁠
Désirée⁠

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

#metime #selfcare en andere kreten

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”] Helemaal hot and happening. #metime claimen. Het zorgt voor meer ontspanning. Dat je je…

Slapen, maar hoe dan?

Slaapbehoeftes van je baby

Ze vragen van jezelf een andere mindset dan nu gangbaar lijkt in onze maatschappij, al ontstaat er langzaam wel een omslag. Een kind is niet maakbaar maar is eigenlijk al af. Alles is al aanwezig en onder jouw liefdevolle aanwezigheid komt je baby tot bloei. Je baby volgen in zijn behoeftes betekent dat je goed kijkt naar je baby, maar ook voelt bij jezelf. Want je lijf weet wat je te doen staat. Maar die roep van je lijf wordt overstemd door de roep van je hoofd of de mensen/ meningen om je heen. Gelukkig is er een trend gaande waarin afstemming op een kind belangrijker wordt gevonden dan uitdoving van gedrag.

Reacties