Instagram Business Expert en moederschap

Hi! Ik ben Susan Sandholm (37) een ambitieuze moeder en run een eigen succesvolle online-onderneming.

Wie is je gezin?

Ik woon samen met mijn gezin (man Danni en 2 kinderen Sam en Mila) in Heerhugowaard (Noord-Holland).

Wat vind jij het leukste aan moeder zijn?

De blije koppies van mijn kinderen die ik elke dag zie. De jongste die nog zo lekker van kroelen en knuffelen houdt. De oudste die dat natuurlijk niet meer zo vaak doet.
De puurheid en eerlijkheid van mijn kinderen en de spiegel van mezelf die ik terug zie in mijn kinderen. Lekker samen op pad om nieuwe dingen te ontdekken.

Susan de ondernemers aan het aan het woord (hier kun je bijvoorbeeld een specifiek voorbeeld geven van een moeder die ook ondernemer is dat je hebt geholpen):
Ik heb al vele ambitieuze ondernemers op Instagram geholpen en dit zijn voornamelijk vrouwen en moeders die ook de ambities hebben om via Instagram klanten te halen.

Hoe combineer jij het ondernemerschap met het moederschap?

Ik run mijn bedrijf onder schooltijd van de kinderen. Voorheen werkte ik nog in loondienst en toen waren het veel ballen tegelijk in de lucht houden.
In 2020 heb ik keihard gewerkt aan mijn business samen met een business coach Carolien Vennema zodat ik mijn droom kon gaan waarmaken; het runnen van een succesvolle online business.
Samen met mijn business coach heb ik afgelopen jaar keihard gewerkt aan een 1 op 1 Instagram training, een 8 weekse Instagram traject en een online academie gebouwd. En run ik inmiddels een succesvol bedrijf waardoor ik nu volledig kan leven van mijn business.
Sinds begin 2021 heb ik de juiste balans gevonden tussen het ondernemerschap en het moederschap. En waar ik voorheen altijd aan het werken was, merk ik dat ik het nu veel beter in balans heb gekregen. Als ondernemer kan je namelijk altijd wel door blijven gaan.

Wat zijn de uitdagingen als ondernemer en moeder?

Sinds begin 2021 heb ik eigenlijk de juiste balans gevonden tussen het ondernemerschap en het moederschap.
Werken onder schooltijd en af en toe een avond. De meeste klanten van mijn stappen nu in de online Instagram academie waardoor mij geen tijd kost.

Wat is je droom?

Mijn droom is om een succesvolle business te runnen en deze heb ik waar kunnen maken.
Ik heb zeker nog meer dromen om mijn bedrijf nog succesvoller te laten maken zodat ik straks ook meer dingen kan gaan uitbesteden.

Wat is je droom voor iedere moeder? (kan dit eigenlijk niet voor een ander invullen want dit is ieder voor zich ?)
De droom van iedere moeder lijkt mij om een gezond kindje op de wereld te kunnen zetten.

Wat vind jij leuk aan je werk?

Mijn kennis en expertise overdragen aan andere ambitieuze ondernemers die hun online zichtbaarheid via Instagram willen vergroten om hun online doelgroep te bereiken.

Wat moet je zeker níet doen als moeder?
Mij lijkt als je meerdere bedrijven naast elkaar hebt niet een indeale combinatie.
Want hoe kan je bijvoorbeeld 2 of 3 bedrijven runnnen, tijd voor jezelf hebben, je kinderen zonder dat je overloopt met stress als gevolg?
Sommige moeders kunnen dit maar mij lijkt het me dan dat je alles maar de helft kunt doen.

Dé tip van Susan over het moederschap:

Geniet van je kinderen, ze worden zo snel groot. Zorg ook dat je de juiste balans creëert met je kinderen, tijd voor jezelf en voor je bedrijf.
Neem rust momenten en ga niet altijd maar door. Met een eigen onderneming kan je altijd wel aan het werk blijven.

Gerelateerde Artikelen

What you need to know to get off to a good start with Infant Communication

Infant Communication is a parenting tool based on baby sign language. It’s unique in that you can start to apply this method from the day your baby is born.

First you can learn your newborn baby’s body language and understand when they are hungry, tired or need to pee before they start crying. You will be able to respond to them appropriately, creating a strong bond and developing trust right from the beginning. This can make those first days and weeks much less stressful.

Interview specialist – Werken en het moederschap

Op het werk is het niet ‘cool’ om het over ouderschap te hebben. Er rust een taboe op, met name op het moederschap. Mom Inc. ziet bijvoorbeeld dat veel moeders zich richting hun werkgever schamen om te vertellen dat ze zwanger zijn en zo lang mogelijk blijven doen alsof er niets veranderd is. Als ze weer gaan werken na hun verlof compenseren ze voor het ‘moeke beeld’. Door juist extra te geven. Met als gevolg dat 30% van de moeders uitvalt binnen 3 maanden na het zwangerschapsverlof. Niet van deze tijd zou je denken.

De 3 grootste valkuilen van hsp moeders

Moederschap & HSP – Voor vrijwel alle HSP moeders is het moederschap iets heel bijzonders. Een kind krijgen waar je een liefde voor voelt die je nog niet gekend had en verbonden zijn met zo’n klein wezen, dat is zoiets puurs. Liefde en verbonden zijn, zijn enorm belangrijke waarden voor een hoogsensitieve moeder. Prachtig nastreven, maar het kan jou als persoon ook in de weg zitten en het moederschap vooral als zwaar en pittig bestempelen.

Wil je weten hoe jij om kunt gaan met de 3 grootste valkuilen van hoogsensitieve mama's?

Lees het volledige blog met de uitdagingen en tips voor hsp moeders zodat je weer met plezier kan genieten van het moederschap!

Reacties