Jouw to-do lijst als je zwanger bent

Zodra je zwanger bent komt er enorm veel op je af en wil jij zo snel mogelijk aan de slag om je voor te bereiden op het moment dat je baby er is. Logisch! Super leuk ook om te doen. Misschien kijk je er al jaren naar uit dat je eindelijk die positieve zwangerschapstest in je handen hebt. Misschien schrik je je een hoedje omdat het wel heel erg snel ‘raak’ was.

Hoe dan ook. Alle zwangere vrouwen hebben een to-do lijst voor tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna.

Wat is handig om wanneer te regelen als je zwanger bent?

Gelukkig hoef je niet alles tegelijkertijd te regelen. Een verloskundige zoeken is wellicht het eerste wat je gaat doen. Je wilt namelijk zo snel mogelijk weten of het goed zit. Ondertussen is het natuurlijk super leuk om lekker blogs te gaan lezen over de zwangerschap en de kraamtijd.

Op het internet zijn vele lijstjes te vinden over wat je wanneer kunt regelen. Wat belangrijk om te weten is, laat je niet gek maken. Het hoeft echt niet allemaal tegelijkertijd. Één voorbeeld hiervan is de babykamer. Wat een genot om dat te doen. Erg bevredigend, ook voor je nesteldrang. Echter. Als jij besluit dat je baby de eerste maanden bij jullie op de kamer gaat slapen, dan heb je dus ook nog na de geboorte tijd om dat te doen.

Omdat er zo ontzettend veel informatie te vinden is over wat je allemaal kunt doen, en andere bloggers en platformen hun expertiese hierin hebben, ga ik hier alleen verder op het gene waar deze website en tool jou het beste bij kan helpen.

Wat zou je altijd moeten doen vanaf ongeveer 25 weken zwangerschap?

Iets wat je beter niet kunt uitstellen is het maken van een geboorteplan. Die uitgerekende datum lijkt op dit moment nog ver weg. Vergis je echter niet. Het cliché is waar. Alles gaat zo ontzettend snel! Voor dat je het weet ben jij al puffend en hijgend jouw kind op de wereld aan het zetten. Maar wel met een plan. Met een geboorteplan waar jij in regie bent. En dát is iets wat je niet wilt en kunt uitstellen. Jij wilt niet bij die groep moeders horen die zegt ‘het is mij overkomen’, ‘ik had er helemaal geen invloed op’. Eerlijk is eerlijk, ja er zullen áltijd dingen gaan die je in eerste instantie anders had verwacht. Misschien overvallen de weeën je wel, schiet de ontsluiting niet op. Maar dan nog kun jij in regie zijn van je eigen bevalling.

Hoe kun jij in regie blijven van je bevalling?

Door na te denken over jouw bevalling. Lang voordat deze zich aandient. Want een van de dingen die je dus ook niet zeker weet, behalve als je bevalling gepland is, is wanneer je kleintje zich meldt om naar buiten te komen. Het is dan fijn om lang daarvoor al belangrijke dingen te hebben opgeschreven. Een geboorteplan is geen vast staand iets. Het is continu inspelen op verandering. Je voelt het al aan je vruchtwater.. best wel een uitdagende klus om een volledig geboorteplan te maken. Iets wat je telkens uit stelt omdat je denkt dat het nog zo ver weg is.

Stop!

Geboorteplan.online helpt jou hierbij. Je hoeft niet alles te weten om een goed geboorteplan te maken. Met deze nieuwe manier hoef jij niet meer honderden websites en blogs af te struinen om op zoek te gaan naar het meest ideale bevalplan. Via deze online manier van een geboorteplan maken kan jij je laten leiden door de gestelde vragen en tegelijkertijd op nieuwe ideeën komen voor jou ideale bevalling. Geboorteplan.online is er voor iedere bevallende vrouw, of je nu een ‘standaard’ bevalling hebt, een medische indicatie of een hypnobirthing voor je ziet. De vragen passen zich aan, aan de antwoorden die jij geeft. Wil jij het zelf ontdekken? Schaf deze manier dan aan en maak het jezelf makkelijk. Zodat jij tijd over hebt voor je nesteldrang, kleertjes shoppen én een stevig geboorteplan hebt waar niemand omheen kan. Jij in regie van jou bevalling, dat brengt geboorteplan.online jou.

Gerelateerde Artikelen

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

Minder roepen en toch duidelijker praten met je kind.

"Wie schreeuwt, voelt zich niet gehoord."
Heb je ook al vaak gemerkt dat er ergens iets fout loopt tussen jouw boodschap en de reactie van je kind? Dan is het tijd om jouw boodschap eens van dichterbij te bekijken. Ga eens na:
1. heb ik de volle aandacht van mijn kind?
2. begrijpt het kind mijn boodschap wel echt goed?
3. op welke manier geef ik mijn boodschap?
Lees in de blog hoe je er voor kan zorgen dat jouw kind echt naar je luistert (en dus doet wat je vraagt), zonder dat je moet gaan roepen.