Mama van twee, op pad met één

Kim van Veen - Samen schommelen

Als mama van twee weet ik dat tijd kostbaar is. Tijd voor jezelf, maar ook; de tijd even stil laten staan en 1-op-1 tijd hebben met een van mijn zoons of met mijn man. 

Daarom besloot ik om een weekend weg te gaan met mijn oudste zoon. Echt, je knippert een keer met je ogen en voor je het weet is hij 4 en raak je hem, gevoelsmatig althans, een beetje kwijt. Ik moet er nog even niet aan denken. 

Sinds de komst van zijn broertje iets meer dan een jaar geleden moet mama haar tijd verdelen. En dat is niet altijd leuk! Hoe gek hij ook is op zijn broertje, soms wil je gewoon je mama even voor jezelf hebben, zonder dat je rekening hoeft te houden met slaapjes en hapjes. Dat mama de hele dag beschikbaar voor je is, naar jou luistert en met jou speelt en knuffelt wanneer jij dat wil.

Kim van Veen - Zeemeeuw

Ook voor mama’s is het fijn om even niet te hoeven schipperen tussen twee kinderen, en om onverdeeld aandacht te hebben voor je oudste kind. 

Zo gezegd, zo gedaan. Wij pakten onze koffers in voor een weekendje weg. Met z’n tweetjes! Bestemming: Noordwijk. Al dagen stuiterde hij door het huis. Met mama op pad, leuke dingen doen, in een hotel slapen: feest! 

De weersvoorspelling zag er niet goed uit. Voor mama reden tot zorgen, maar niet voor de kleine man. Eigenlijk maakt het hem niet zoveel uit waar we heen gaan en wat we gaan doen, het is sowieso een groot avontuur. 

Kim van Veen - Schommelen

Onderweg merk ik al hoe fijn hij dat vindt. Het ene verhaal na het andere vertelt hij. Over de kinderen op de opvang. Wat hij daar deze week heeft gedaan, met wie hij heeft gespeeld. Welke avonturen de Paw Patrol hebben beleefd en 100 vragen over alles wat we onderweg tegenkomen. We belandden uiteindelijk in de binnenstad van Leiden met een fikse hagelbui op ons hoofd! “Mama, wat is hagel eigenlijk?”, samen window shoppen we ons door de stad heen. Next stop? De Jumbo Food Market. Zes roltrappen op (alleen dat is al spannend!) in het winkelwagentje racen door de winkel en allemaal lekkere dingen in het karretje gooien die ze in “onze Jumbo” niet hebben.

Wie zegt dat een Coronaproofuitje niet leuk kan zijn?

En dan, op naar het hotel. Glunderende oogjes, een stralend koppie! “Wat is het hier mooi mama, en wat een groot bed!”. Samen de herhaling van the Voice kijken “hee, dat meisje lijkt op Fenna van Zappelin”, en samen giebelen onder de dekens. Wie valt er het eerst in slaap? 

Droom maar zacht kleine man. Van kleine avonturen die eigenlijk heel groot zijn. Meer dan dit hoeft het niet te zijn. Samen. Met z’n tweetjes. Wat we doen maakt niet uit, want wij zijn maatjes voor altijd, waar we ook zijn. Op naar nog meer mooie avonturen samen. 

Ik doe zachtjes het lampje uit en ik weet, dit gaan we vaker doen. Jij en ik. Want tijd samen, die is kostbaar. 

Kim van Veen

Kim de Veer

Hi! Ik ben Kim, #boysmom van 2 zoons, ingeburgerde Brabander, vegetarische hobbykok en freelance communicatieprofessional. Met mijn bedrijf CommuniKim help ik andere leuke ondernemers o.a. met hun content marketing en copywriting: www.CommuniKim.nl

Voor mamamentje blog ik over mijn avonturen met mijn kleine, grote mannen ?

Volg mij ook via instagram: @communikim

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Help mijn kind eet niet… Wat nu?

Om goed te kunnen groeien en ontwikkelen heeft een kind de juiste voedingsstoffen nodig. Weet je nog waar ik het in mijn eerste blog over had?
Voeding wat voedingstoffen bevat die iets doen voor je lijf en hoofd. Het liefst puur en onbewerkt, de zogenaamde "whole foods".
Groenten en fruit, noten, pitten en zaden, knolgroenten, eieren, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, paddenstoelen en vlees in wat mindere mate.

Alleen weten we allemaal dat het eenvoudiger gezegd dan gedaan is om je kind goed te laten eten. Soms zit je letterlijk met je handen in de haren omdat je kind weigert te eten. Ja, de lekkere dingen die gaan er zo in. Frustratie ten top…
De sfeer aan tafel is om te snijden, terwijl je juist had bedacht om er een gezellig moment met het hele gezin van te maken. HELP!
Wat kan jou en je kind helpen?
In dit blog geef ik je een aantal tips.

Waar loop jij met je kind tegenaan als het aankomt op "eetgedrag?"