Mama van twee, op pad met één

Kim van Veen - Samen schommelen

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.9.0″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.9.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.0″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.0″ _module_preset=”default”]

Als mama van twee weet ik dat tijd kostbaar is. Tijd voor jezelf, maar ook; de tijd even stil laten staan en 1-op-1 tijd hebben met een van mijn zoons of met mijn man. 

Daarom besloot ik om een weekend weg te gaan met mijn oudste zoon. Echt, je knippert een keer met je ogen en voor je het weet is hij 4 en raak je hem, gevoelsmatig althans, een beetje kwijt. Ik moet er nog even niet aan denken. 

Sinds de komst van zijn broertje iets meer dan een jaar geleden moet mama haar tijd verdelen. En dat is niet altijd leuk! Hoe gek hij ook is op zijn broertje, soms wil je gewoon je mama even voor jezelf hebben, zonder dat je rekening hoeft te houden met slaapjes en hapjes. Dat mama de hele dag beschikbaar voor je is, naar jou luistert en met jou speelt en knuffelt wanneer jij dat wil.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”http://mamamentje.nl/wp-content/uploads/2021/03/Kim-van-Veen-Zeemeeuw.jpg” alt=”Kim van Veen – Zeemeeuw” title_text=”Kim van Veen – Zeemeeuw” _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.9.0″ _module_preset=”default”]

Ook voor mama’s is het fijn om even niet te hoeven schipperen tussen twee kinderen, en om onverdeeld aandacht te hebben voor je oudste kind. 

Zo gezegd, zo gedaan. Wij pakten onze koffers in voor een weekendje weg. Met z’n tweetjes! Bestemming: Noordwijk. Al dagen stuiterde hij door het huis. Met mama op pad, leuke dingen doen, in een hotel slapen: feest! 

De weersvoorspelling zag er niet goed uit. Voor mama reden tot zorgen, maar niet voor de kleine man. Eigenlijk maakt het hem niet zoveel uit waar we heen gaan en wat we gaan doen, het is sowieso een groot avontuur. 

[/et_pb_text][et_pb_image src=”http://mamamentje.nl/wp-content/uploads/2021/03/Kim-van-Veen-Schommelen.jpg” alt=”Kim van Veen – Schommelen” title_text=”Kim van Veen – Schommelen” _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.9.0″ _module_preset=”default”]

Onderweg merk ik al hoe fijn hij dat vindt. Het ene verhaal na het andere vertelt hij. Over de kinderen op de opvang. Wat hij daar deze week heeft gedaan, met wie hij heeft gespeeld. Welke avonturen de Paw Patrol hebben beleefd en 100 vragen over alles wat we onderweg tegenkomen. We belandden uiteindelijk in de binnenstad van Leiden met een fikse hagelbui op ons hoofd! “Mama, wat is hagel eigenlijk?”, samen window shoppen we ons door de stad heen. Next stop? De Jumbo Food Market. Zes roltrappen op (alleen dat is al spannend!) in het winkelwagentje racen door de winkel en allemaal lekkere dingen in het karretje gooien die ze in “onze Jumbo” niet hebben.

Wie zegt dat een Coronaproofuitje niet leuk kan zijn?

En dan, op naar het hotel. Glunderende oogjes, een stralend koppie! “Wat is het hier mooi mama, en wat een groot bed!”. Samen de herhaling van the Voice kijken “hee, dat meisje lijkt op Fenna van Zappelin”, en samen giebelen onder de dekens. Wie valt er het eerst in slaap? 

Droom maar zacht kleine man. Van kleine avonturen die eigenlijk heel groot zijn. Meer dan dit hoeft het niet te zijn. Samen. Met z’n tweetjes. Wat we doen maakt niet uit, want wij zijn maatjes voor altijd, waar we ook zijn. Op naar nog meer mooie avonturen samen. 

Ik doe zachtjes het lampje uit en ik weet, dit gaan we vaker doen. Jij en ik. Want tijd samen, die is kostbaar. 

[/et_pb_text][et_pb_blurb title=”Kim de Veer” image=”http://mamamentje.nl/wp-content/uploads/2021/03/kim.jpeg” alt=”Kim van Veen” icon_placement=”top” icon_placement_phone=”top” icon_placement_last_edited=”off|phone” _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”8fcde812-eb28-415e-ac67-40248ef54be5″ custom_margin=”40px||40px||true|false” link_option_url=”https://susansandholm.nl/” saved_tabs=”all”]

Hi! Ik ben Kim, #boysmom van 2 zoons, ingeburgerde Brabander, vegetarische hobbykok en freelance communicatieprofessional. Met mijn bedrijf CommuniKim help ik andere leuke ondernemers o.a. met hun content marketing en copywriting: www.CommuniKim.nl

Voor mamamentje blog ik over mijn avonturen met mijn kleine, grote mannen ?

Volg mij ook via instagram: @communikim

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde Artikelen

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.