Mamamentje in de publiciteit

Desiree Graste in de publiciteit

Gerelateerde Artikelen

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Geniet er nog maar even van

Wat een heerlijke zin is dat toch. Net alsof je na de bevalling niet meer kunt genieten. Ik denk dat je juíst na de bevalling kunt genieten.

Je hebt toch verdorie niet 9 maanden voor niets op je kindje zitten broeden? Dan moet er toch wel íets zijn om van te genieten?

Jazeker wel. Tenminste het ligt er aan wie je het vraagt. De eerste keer dat ik mijn dochter in mijn armen hield wist ik echt niet wat ik moest denken, doen of voelen. Instant roze wolk? Mwah, maar toen ik van de grootste schrik bekomen was (de bevalling) kon het ‘genieten’ beginnen.

Mama van twee, op pad met één

Sinds de komst van zijn broertje iets meer dan een jaar geleden moet mama haar tijd verdelen. En dat is niet altijd leuk! Hoe gek hij ook is op zijn broertje, soms wil je gewoon je mama even voor jezelf hebben, zonder dat je rekening hoeft te houden met slaapjes en hapjes. Dat mama de hele dag beschikbaar voor je is, naar jou luistert en met jou speelt en knuffelt wanneer jij dat wil. 

Reacties