fbpx

#metime #selfcare en andere kreten

door | 27 jan 2021 | Dreumes, Geniet van het ouderschap, Inspelen op verandering, Mindset, Voor jezelf zorgen

Helemaal hot and happening. #metime claimen. Het zorgt voor meer ontspanning. Dat je je minder druk voelt. Minder stress ervaart.

Is dat zo? Is het zo dat als je je afzondert van je gezin dat dit minder stress geeft?

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind zeker dat je dingen voor jezelf moet doen. Dat je daarvan oplaad. Dat het je plezier geeft. Dat het je een soort van vrijheid oplevert.

Waar ik echter kanttekeningen bij zet is.. hoe langdurig positief is hetgeen wat het je oplevert in de strijd om #metime? In hoeverre lost het echt je problemen op die je ervaart in je gezin. Ik vind het symptoom bestrijding. Als jij die #metime hebt geclaimd en je moet verzetten tegen het schuldgevoel dat je daarvan ervaart, dan gaat het zijn doel voorbij. Zodra jij terug komt van die lange wandeling, waar je hopelijk enorm van hebt genoten, is het thuis nog steeds onveranderd. Je hebt nog steeds diezelfde issues als voor die wandeling. Je pakt het probleem dan niet bij de kern aan is mijn gevoel.

Eerst álle problemen binnen je gezin oplossen voordat je #metime gaat claimen is natuurlijk ook niet de bedoeling. Want net zoals de was in het washok.. er komt altijd wel weer iets voorbij dat opgelost moet worden.

Ok. Ik vind #metime dus geen oplossing voor de problemen binnen een gezin of zelf bij jezelf. Wat dan wel?

Diepe verbinding

Ik zeg dat als je juist een diepere verbinding met je gezin aangaat je automatisch ook meer rust en vrijheid gaat ervaren in het moederschap. En dat doordat je die rust en vrijheid gaat ervaren je minder #metime gaat claimen.

Waarom? Omdat je minder behoefte hebt aan die #metime. Je hoeft namelijk je niet af te zonderen om je fijn te voelen, goed te voelen. Dat kan ook in #wetime. En als je wel iets voor jezelf gaat doen. Dan doe je dat voor jezelf omdat je het fijn vindt, omdat het leuk is. Maar niet omdat het de problemen binnen je gezin oplost.

Je zult minder stress ervaren met meer #wetime omdat je niet meer in die verdomde spagaat zit. Als je moeder wordt, dan komt je gezin op de eerste plek. En dat gezin dat is iedereen in het gezin. Jij dus ook, je staat toch niet aan de zijlijn?! Het zal naar behoefte verdeeld moeten worden.

Ok, een praktisch voorbeeld.

Stel je hebt een taart. Een overheerlijke appeltaart. Wanneer beleef je het meeste plezier aan die taart? Je kunt natuurlijk die heerlijke appeltaart helemaal alleen opeten. Hem helemaal claimen omdat jij hem overheerlijk vindt. En ja, natuurlijk zul je het lekker vinden.

Appeltaart in tijd en aandacht verdelen

Maar achteraf? Dan is er toch helemaal geen bal aan dat je die taart alleen hebt opgegeten? En wat voor gevoel zou het je geven als je die taart samen met de mensen waar je om geeft hebt gegeten? Toch veel meer plezier? Iedereen is blij, iedereen heeft kunnen genieten. En dan hoeft die taart nog niet eens helemaal precies evenredig verdeeld te zijn geweest. Het kan namelijk zo zijn dat je dreumes wel een stukje wilt proeven, maar dat hij echt niet zo’n groot stuk hoeft als je partner. Is dat dan oneerlijk? Nee, zijn behoefte is gewoon anders.

En zo is het ook met tijd, aandacht die er binnen een gezin is. Het is veel leuker om die tijd samen te delen. Om samen ergens van te genieten. En soms iets meer dan een andere keer. Je baby heeft veel tijd en aandacht nodig. Maar dat is evenredig aan zijn behoefte. Is dat dan oneerlijk? Nee. Oneerlijk is het in mijn ogen niet. Alleen wel accepteren dat op dat moment jouw behoefte wellicht wat achtergesteld is. Erg? Soms zal dat wel flink balen zijn. Echter zul je nog smachtend naar deze tijd terug kijken als je kind je minder nodig heeft en jij weer zeeën van tijd hebt. Overvloed aan #metime zonder dat je hem geforceerd hoeft te claimen.

Er is een tendens bezig dat je #metime moet nemen. Soort van mommyshaming 3.0 als je geen tijd voor jezelf en je hobby (als je die al hebt) neemt. Ook ik heb me achter mijn oren gekrabt. Hoe sta ik hierin? Metime, tijd om iets voor mezelf te doen. Ik heb het gevoel dat ieder moment dat ik aan het werk ben dat ik metime heb. Ik geniet zo ontzettend van mijn werk dat ik niet nog iets anders wil behalve moeder zijn en aan mijn onderneming Mamamentje werken. Wil dat dan zeggen dat ik nooit languit op de bank ‘Wie is de mol?’ of ‘Emily in Paris’ kijk? Echt wel, maar ‘Wie is de mol?’ hoeft niet persé op de zaterdagavond want we nemen hem gewoon op en kijken hem op een moment dat het uitkomt. Als de kinderen een keertje alleen in slaap vallen zonder dat ikzelf er naast in slaap ben gevallen (mag ik die ook tellen als #selfcare?) of als ze bij opa en oma logeren. We zien wel.

Prioriteit is dat de kinderen het goed hebben.

Als ze thuis zijn betekent dat ik of mijn partner onverdeelde aandacht voor ze hebben. Als ze ergens anders zijn, het kdv bijvoorbeeld, dat ik weet dat ze daar ook blij en vrolijk zijn. Als zij niet goed in hun vel zitten, dan kan ik dat ook niet. Dat is denk ik dat diepgewortelde moederinstinct.

Dus mij helemaal afzonderen als ik weet dat het thuis even niet zo gezellig is? Mwah, ik ben daar gewoon niet voor geschikt.

Mijn metime

Of ikzelf niet eens een time-out nodig heb? Ja hoor, soms wordt het me ook teveel, maar dan ga ik liever de keuken opruimen of de was ophangen dan dat ik ergens in de chaos een tijdschrift ga lezen. Dat gaat toch helemaal niet? Wel eens geprobeerd hoor, nadat ik weer eens zo’n advies had gelezen dat je ontspannen een boek moet gaan lezen en dat je je als herboren voelt.. uh.. ik kan echt geen woord onthouden als ik vol stress iets aan het lezen ben. Ten tegelijkertijd de duplo mij om de oren vliegt. Jij?

Overigens als jij dat wel kunt en dat het jou rust geeft dan ben ik de laatste die je tegenhoud.. Ik doe alleen liever iets wat toch nog gedaan moet worden. Iets waar ik niet al te veel bij na hoef te denken. Dat ik tegelijkertijd of tot rust kom of juist ga nadenken hoe ik iets kan aanpakken zodat het de volgende keer anders gaat. 

Accepteren en aanpassen. Zonder jezelf natuurlijk helemaal weg te cijferen. Want jij, jij wilt ook gewoon een stuk van die appeltaart.

Ook de rust en de vrijheid ervaren bínnen het moederschap? Dat kan. Ik vertel je er graag meer over. Wil je op korte termijn kennis maken met mijn manier van werken? Vraag dan de gratis videotraining aan. Lekker laagdrempelig, down to earth. 

Mamamentje platform?

 

Het nieuwe platform waarbij vraag en aanbod bij elkaar komt rondom het moederschap. Zoals je leest gaat Mamamentje een andere koers varen.

Een verbindend platform voor ouders en zorgverleners, coaches en producten rondom het moederschap. Zodat jij niet het internet helemaal af hoeft te struinen om geholpen te worden of goede kwalitatieve informatie waar je echt iets aan hebt. 

 

Be your own reason to smile

Het platform zal zich richten op:

 • Positief opvoeden
 • Democratisch opvoeden
 • Natuurlijk ouderschap
 • Onvoorwaardelijk ouderschap
 • Fijne diepe hechting met je kind
 • Met de nodige nuances immers iedereen is uniek en geen kind of opvoeding is hetzelfde 😉

Wat ga je terug vinden?

 • Liefdevolle artikelen en blogs
 • Experts voor een specifiek problemen 
 • Centrale plek voor al je vragen rondom het moederschap
 • Forums

Voor wie?

 • Voor zwangere en moeders met jonge kinderen
 • Voor experts rondom het moederschap

Echter.. is dat wel waar jij op zit te wachten?

Geef je mening en heb invloed waar het platform zich op gaat richten. 

 

Wil jij je mening geven over mama platformen?

Er zijn er namelijk zo veel!  Wat mis je?  Wat vind je fijn?

Laat het mij weten. Het kost je maar 3 minuutjes om je mening te geven. 

Help mij om echte waarde toe te voegen voor jou als moeder of als expert rondom het moederschap.

Alvast super bedankt!

Heb jij ‘angst’ als leidraad in het moederschap?

Geheimpje, het is iedere maand en soms dag anders. Hoe dan ook, wees niet bang om je kind zo veel als het kan bij je te houden de eerste maanden. Wellicht wel jaren. Die kleine wezens kunnen heel goed aangeven wat ze nodig hebben en als ze wat mondiger worden ook wat ze niet willen.. Als is ‘NEE’-fase ook weer een uitdagende fase.. ‘bedoelt ie nou echt nee, of zegt ie nee om het nee zeggen.. hmm..?’

Iets van behang en kinderen

Het is vaak bikkelen, soms op standje overleven. Genoeg ingrediënten om gillend gek te worden, of in elk geval een paar nare ‘ik plak je achter het behang’ verwensingen in je hoofd.

What you need to know to get off to a good start with Infant Communication

Having a baby is a wonderful experience, full of joy and anticipation. However, it can also be an overwhelming time and it flies by so quickly. Do you wonder how you can make the most of every moment during the first precious year of your baby’s life? Do you want to...

Een dag van een moeder: Consequent inconsequent

In het begin voelde ik me enorm schuldig dat ik mezelf niet eens kon houden aan de afspraken die ik notabene zelf had gemaakt! Nu nog wel eens hoor, maar als mens kun je je niet altijd op elk moment op een bepaalde situatie hetzelfde reageren. Jij bent niet altijd hetzelfde: de ene keer ben je moe of juist super uitgerust, de andere keer heel relaxed of juist heel druk, blij of misschien wel verdrietig. Ook elke situatie is toch net weer ietsje anders.

Groeien als moeder

Er zijn een hoop moeders waarbij het van een leiendakje gaat.

Maar dat geldt zeker niet voor alle moeders. Verschrikkelijk. Dat taboe om te zeggen dat het soms niet meevalt. Dat je wel wat hulp kunt gebruiken om het moederschap leuk te blijven vinden.

Ik wil onderdeel zijn van de medemoeders die een hand uitreikt naar jou. Jou handvatten geeft in de tropenjaren van jonge kinderen.

#metime #selfcare en andere kreten

Helemaal hot and happening. #metime claimen. Het zorgt voor meer ontspanning. Dat je je minder druk voelt. Minder stress ervaart. Is dat zo? Is het zo dat als je je afzondert van je gezin dat dit minder stress geeft? Begrijp me niet verkeerd. Ik vind zeker dat je...

Irriteren aan je omgeving

  Irritatie - Hoe komt het toch dat we ons laten verleiden tot het irriteren aan een anderen? En dan heb ik het niet over die malloten die hun boosheid op de lege winkelstraten na de avondklok uiten door ramen in te gooien. De dagelijkse irritatie van je...

Sneeuw en kinderbeleving

Whoohoo.. sneeuw! Ok, het zal waarschijnlijk niet lang blijven liggen, maar wat vind ik het altijd magisch als het toch eventjes naar beneden komt. Toen er net een paar centimeter lag zijn we naar buiten gegaan met de kids. Beleven, ervaren wat sneeuw is.. Even met de...

Maak jij de problemen en verwachtingen van je omgeving de jouwe lieve mama?

Zoveel verschillende meningen en gedachten van je omgeving. Wat doet dat met jou? Lees hier hoe het cirkeltje ontstaat.

Geniet er nog maar even van

Wat een heerlijke zin is dat toch. Net alsof je na de bevalling niet meer kunt genieten. Ik denk dat je juíst na de bevalling kunt genieten. Je hebt toch verdorie niet 9 maanden voor niets op je kindje zitten broeden? Dan moet er toch wel íets zijn om van te genieten?...
Desiree Graste - koekjes eten

Hi, ik ben Désirée

Voordat dit verandert in een soort van contact advertentie, deel ik mijn allerbelangrijkste kernwaarde met je en dat is rust en vrijheid binnen het moederschap.

Vrijheid om zelf te bepalen hoe ik het moederschap doe, met een fijne hechting met mijn kinderen, waarbij ik echt mijn kinderen (en mijzelf) door en door ken. Waarbij ik weet waarvoor ik sta, samen met Thomas, en flexibel in kan spelen op alle veranderingen (lees shitzooi) die op je pad als moeder komen.

Juist doordat ik van het moederschap geniet, ondanks de tropenjaren, wil ik dit doorgeven aan andere moeders. Ik zie moeders om mij heen onnodig hard zwoegen, strugglen om het gezin draaiende te houden.

Zich gek laten maken door moedermaffia’s, (schoon-)ouders en zichzelf. Daardoor weten ze niet meer wat zíj nu willen binnen het moederschap en zichzelf als persoon.

Al mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de IT gebruik ik dagelijks in de coaching en het moederschap. Ja, je leest het goed, ik heb geen lang verleden als kindercoach of een zorgberoep. Daarom is juist mijn methode anders dan wat je tegenkomt. Down-to-earth en recht door zee. Dit moet bij je passen, deze andere kijk op zaken.

Maakt mij dit als persoon gevoelloos, harder? Nee, ik ben ook nog steeds een vrouw. Met cravings, zie foto ;-). Een moeder in hart en nieren. Als ik voor iedere knuffel een kwartje zou krijgen, dan zou ik miljonair zijn. Echte verbinding en luisteren naar je intuïtie is voor mij onmisbaar in het moederschap. Dus ook in de methode die ik door ga geven aan jou. Doe je mee?

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom Mamamentje?

Wie is Mamamentje?

Mamamentje is een manier om een liefdevolle hechting met je gezin en jezelf te krijgen. Het heeft invloeden vanuit verschillende opvoedmethodes. Ik ben van mening dat er niet één manier van opvoeden is. Dat er niet één methode is, die alles omvattend is. Het is altijd een combinatie is van jou persoonlijke unieke mix, waar jij je prettig bij voelt.

Wel ben ik er van overtuigd dat de Mamamentje manier, dé manier is waarop je helder krijgt hoe jij je een liefdevol moederschap, flexibel aan kunt gaan.

Hierin coach ik aanstaande en nieuwe moeders 1-op-1 (online) en is de online cursus ‘Stabiel in het moederschap’ in de maak.

Wil jij als eerste aanbiedingen en informatie krijgen?

 

Laat dan je naam en e-mailadres achter. Je krijgt hiermee automatisch de nieuwsbrief van Mamamentje.

Dank voor je interesse.

Groet, Désirée