Moedergevoel is weten DAT er iets is, niet WAT er is

Moedergevoel is weten DAT er iets is, niet WAT er is

Moedergevoel wordt soms enorm opgehemeld met als idee dat je als mama altijd weet wat er aan de hand is. Als je je gevoel maar volgt. Maar moedergevoel is durven luisteren naar je onderbuik, zien/voelen dat er IETS aan de hand is en daarop hulp zoeken. Zodat anderen, samen met jou, kunnen uitzoeken wat er aan de hand is. Bij slaapproblemen, bij lichamelijke onrust, alles wat jou ongerust maakt is een reden om iemand in te schakelen! Dat is moedergevoel: durven leven vanuit je buik en je hart, of dat nou na de eerste minuut, na de eerste week of na het eerste jaar begint…..

Wanneer ga of ging jij vertrouwen op je moedergevoel?

Liefs, Clara Marije

Moedergevoel is weten DAT er iets is, niet WAT er is

Gerelateerde Artikelen

Onrustig gevoel bij moeders

We hebben als moeder in de 21e eeuw best veel ballen hoog te houden. Multitasken is onze 2e naam! Naast het onrustige gevoel dat je kan krijgen van “openstaande mapjes” oftewel onafgeronde taken of zaken, kan je ook lichamelijk, mentaal of emotioneel onrustig zijn van anderen dingen. Hier zit vaak veel meer achter. Denk aan jezelf niet goed kennen, opkijken naar anderen, weinig eigenwaarde en pleasen.

Wat kunnen dan die onderliggende zaken zijn?

Hechting is van levensbelang

Hechting is van levensbelang maar tegelijkertijd heel natuurlijk. Op een makkelijke manier extra inzetten op de hechting met je kindje voor een stevige basis en vertrouwen is niet ingewikkeld of moeilijk. Het is juist heel fijn! Hechting is belangrijk maar mag je daardoor niet afschrikken. Het krijgt deze dagen in de media een behoorlijke lading waardoor het bijna krampachtig wordt. Terwijl hechting normaal gesproken zo mooi vanzelf gaat. En met wat kleine aanwijzingen ben je er weer alert op in je dagelijkse leven. Zodat het weer vanzelf mag gaan.

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Behoeftes van je baby

Je moedergevoel volgen
Volg je gevoel, dan gaat het vanzelf. Het klinkt zo logisch, maar wat voel je dan? En durf je daar op te bouwen of heb je onderbouwing nodig in enige vorm? We zijn als mensheid steeds verder van ons gevoel af gedreven en maken veel keuzes op basis van ‘gezond verstand’. Maar of dat altijd de beste raadgever is, dat verstand… Ons onderbuik gevoel laat vaak weten of iets de juiste keuze is, mits we er naar durven luisteren.

Reacties