Om voor een ander te zorgen is het noodzakelijk om eerst jezelf lief te hebben

Hanny-Best-9-moms

Wil je echt voor een ander kunnen zorgen, een gezonde relatie met een ander kunnen opbouwen en jezelf hierbij happy voelen? Zorg dan dat je jezelf lief hebt, accepteer jezelf zoals je bent en leg verwachtingen van anderen die niet bij je passen naast je neer.

Als kind heb ik geleerd mezelf aan te passen, aan hoe ik dacht dat ik moest zijn. Het enige moment dat ik echt mezelf kon zijn, was als ik aan het sporten was.
Wat leverde dit me op?
Onzekerheid, angst om relaties aan te gaan en eenzaamheid. Sporten heeft mij door deze periode gesleept. Dit waren de momenten dat ik kon opladen om door te gaan.

Om voor een ander te zorgen is het noodzakelijk om eerst jezelf lief te hebben

Uiteindelijk heeft mijn sportmentaliteit mij geholpen om ook op andere momenten meer voor mezelf te kiezen. Het proces was zwaar, ik heb mensen in mijn omgeving teleurgesteld. Maar uiteindelijk ben ik wel geworden wie ik zelf wil zijn en durf ik mijn eigen keuzes te maken.
En vind ik alles aan mezelf leuk en ben ik overal goed in? Nee, zeker niet. Maar ik durf nu wel hulp te vragen wanneer ik dit nodig heb.
Dit geeft mij nu de ruimte om er te zijn voor mijn kinderen en om hen te leren keuzes te maken die dicht bij hen liggen.

Nog steeds heb ik dagelijks momenten nodig dat ik even voor mezelf kies. Momenten om op te laden, door even alleen te zijn of door te gaan sporten. Dit geeft mij de noodzakelijke energie, om de rest van de dag echt aanwezig te zijn voor mijn gezin.
Hanny – Best9Moms
@best9moms

Gerelateerde Artikelen

Ontdek 7 manieren om je energie te verhogen, zonder dat je hoeft te gaan bootcampen

Ben je vaak moe? En weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen om uit te rusten?
Een gezin met jonge kinderen is intensief. Zeker als je zelf erg gevoelig bent voor emoties van anderen, alle indrukken en sferen. Waarschijnlijk kan je niet eens benoemen waarvan je energie weglekt. Dat geeft ook niet.

“Het is niet belangrijk waarvan je moe wordt, het gaat er om op welke manier je zorgt dat je je energie weer verhoogt.”

In dit blog ontdek je dat er 7 soorten ‘voeding’ zijn die je helpen om je energie te verhogen. Wees gerust: je hoeft niet alles tegelijk aan te pakken. Kies er een uit, waarvan jij denkt dat het het meest effect heeft en je zal zien, dat iets meer energie al een groot verschil kan maken. Je wordt positiever, minder snel boos en kan helderder nadenken en daardoor betere keuzes maken.

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.