Op zoek naar een voorbeeld van een geboorteplan?

Wat een hoop verschillende vragen kom je tegen als je op zoek gaat naar hoe een geboorteplan eruit ziet. Op het internet kom je ontzettend veel verschillende voorbeelden tegen. Soms in een blog met wat vragen en soms te downloaden als een pdf die je kunt bewerken. Een ding hebben ze gemeen. De meest veel voorkomende vragen zullen ze allemaal wel hebben.
  • Waar wil je bevallen?
  • Wie wil je erbij hebben?
  • Hoe denk je over pijnbestrijding?
  • Wil je fles- of borstvoeding geven?

Maar hoe weet je nu dat je echt alle mogelijk opties hebt gevonden?

Zeker bij een eerste kindje is het best lastig inschatten of je wellicht iets vergeet. Hoe fijn zou het zijn als je je hier niet druk over hoeft te maken. Dat op basis van jou antwoorden je vragen krijgt die relevant zijn? Dat je niet achteraf hoeft te denken; ‘Had ik dat maar geweten!’

Geboorteplan.online voorziet in jouw behoefte. Want alle vragen bij elkaar zoeken, voorbeelden vinden van eventuele vragen voor je geboorteplan hoeft niet meer.
Door middel van de tool die geboorteplan.online je aanbiedt krijg jij overzichtelijk alle keuzes die je kunt maken te zien. Nu denk je misschien? Dat zijn dan wel heel veel keuzes. Dan ben ik toch uren bezig om zo’n plan te maken. Niets is minder waar. Als jij je al een beetje verdiept hebt in jou bevalling dan kun jij binnen een half uur klaar zijn.

Maar wat betekent dat? Helemaal klaar zijn met je geboorteplan?

Klaar zijn, betekent dat jij jouw meest belangrijke richtlijnen voor je bevalling hebt uitgeschreven. Wil je super uitgebreid zijn? Dan vul je simpelweg meer vragen in. Wil jij alleen de basisvragen opnemen? Dan vul je alleen die vragen in. Je kunt het zo lang of zo kort maken als je wilt! You’re in control!
Dus aan jou de vraag? Weet jij al wat je allemaal wilt opnemen in je geboorteplan? Of zie je door de bomen het bos.. of je ideale bevalling niet meer? Maak dan gebruik van de eenvoudige manier om je geboorteplan met een druk op de knop in een nette opgemaakte pdf klaar te hebben voor je bevalling. Check deze website: www.geboorteplan.online

Gerelateerde Artikelen

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.