Pijnbestrijding doormiddel van Tens

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Tijdens een thuisbevalling is deze methode van pijnstilling super handig, omdat er geen medicijnen nodig zijn. Je hoeft dus geen medicatie toegediend te krijgen om er baat bij te hebben. De voornaamste voordelen zijn:

Je hebt zelf de controle over het gebruik van de GeboorteTENS, want jij bepaalt de “toediening” en de “dosering”
Controlegevoel hebben tijdens een bevalling, heeft een positief effect op de beleving van de bevalling en de pijn
Je kunt vrij rondlopen en bewegen

Ook als je poliklinisch, MediumRisk of klinisch gaat bevallen in het ziekenhuis kun je de GeboorteTENS gebruiken. Zodra je eerste weeën beginnen kun je deze op plakken. Je hoeft ze er de hele bevalling niet af te halen. Tenzij je verlichting wilt waarbij water komt kijken zoals een douche of bad. Kom je echter weer daaronder uit dan kun je de plakkers er weer opplakken. Vaak is het niet eens nodig om nieuwe plakkers erop te zetten.

Bedenk je wel dat er een kleine kans is dat het de CTG apparatuur stoort in het ziekenhuis. Het personeel kan je dan vragen om hem tijdelijk uit te zetten.

Zodra de persweeën zich aandienen kan het zo zijn dat je de effecten minder gaat merken. Maar dan ben je er al bijna!

Werkt het echt?

Uit onderzoek met 1200 dames, blijkt dat het in meer dan 80% van de gevallen werkzaam is. Vooral bij rugweeën zien we dat de GeboorteTENS goed werkt. Soms voelen vrouwen de pijn in de rug nauwelijks. Maar natuurlijk kan de mate waarin het werkt wel variëren per vrouw. Maar ook bij andere soorten weeën dan in je rug, heeft GeboorteTENS genoeg effect om te zorgen dat de pijn draaglijk is en je tussen de weeën door kunt ontspannen. Doordat je minder angstig bent en minder pijn hebt gaat de bevalling ook vaak sneller dan zonder GeboorteTENS. Een kleine groep vrouwen had geen baat bij de TENS en vond de schokjes vervelend.

Is de GeboorteTENS gevaarlijk voor de baby?

Nee, als je de gebruiksaanwijzing gewoon volgt, is de GeboorteTENS onschadelijk voor moeder en kind. Dit is natuurlijk uitgebreid onderzocht. De plak-elektroden zijn extra groot en worden alleen op de rug geplakt; als ze op de juiste manier worden geplaatst, heeft de baby geen last van de stimulatie.

Let op: je mag de GeboorteTENS niet gebruiken als je een hartritmestoornis of een pacemaker hebt. Ook vrouwen met epileptische aandoeningen mogen geen gebruik maken van de GeboorteTENS.

Huren, nieuw kopen of tweedehands?

Vaak is het mogelijk om een geboortetens te huren of te kopen bij je verloskundige. Je kunt er ook voor kiezen om hem tweedehands aan te schaffen. Dan hoef je alleen nieuwe plakkers aan te schaffen. Soms wordt het ook vergoed door de zorgverzekeraar, dus kijk dat even na.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde Artikelen

Pijnbestrijding bij jouw bevalling

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″] Als je aan een bevalling denkt dan denk je waarschijnlijk automatisch aan…

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

#metime #selfcare en andere kreten

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”] Helemaal hot and happening. #metime claimen. Het zorgt voor meer ontspanning. Dat je je…

Reacties

Reacties zijn gesloten.