Podcast Slaapmagie

Je wilt graag informatie tot je nemen over slaap maar een webinar kijken als je kindje eindelijk slaapt is teveel van het goede.

En dan kun je steeds op pauze drukken omdat je toch je baby weer mag troosten. Om nog maar te zwijgen van je vermoeide ogen die weer achter een scherm zitten. Hoe fijn dat je nu, al wandelend, wiegend, voedend of zittend op de bank met een (slapende) baby kunt luisteren.

In de podcast van slaapmagie komt alles rondom slaap van je baby voorbij. Feiten, tips maar ook bevestiging dat je niet de enige bent die worstelt. Door het delen van al mijn kennis, maar door jou ook te helpen met realistische verwachtingen hoop ik dat je het niet-slapen van je baby minder zwaar beleeft en dat je vertrouwen krijgt in je eigen handelen.

Met mijn stem in je oren hoeft een slapend kind geen sprookje meer te zijn!

Vanuit mijn praktijk Slaapmagie begeleid ik ouders in 1 op 1 trajecten met het slapen van hun kindje. Daarnaast ben ik ook actief om de verwachtingen van ouders rondom slaap af te stemmen op de werkelijkheid. Zodat ze nog beter kunnen aansluiten bij de behoeftes van hun baby en op die manier de beste kans op slaap te bieden. Door middel van blogs, social media en een podcast-serie.

Liefs Clara Marije,

Slaapmagie

Gerelateerde Artikelen

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Slapen, maar hoe dan?

Slaapbehoeftes van je baby

Ze vragen van jezelf een andere mindset dan nu gangbaar lijkt in onze maatschappij, al ontstaat er langzaam wel een omslag. Een kind is niet maakbaar maar is eigenlijk al af. Alles is al aanwezig en onder jouw liefdevolle aanwezigheid komt je baby tot bloei. Je baby volgen in zijn behoeftes betekent dat je goed kijkt naar je baby, maar ook voelt bij jezelf. Want je lijf weet wat je te doen staat. Maar die roep van je lijf wordt overstemd door de roep van je hoofd of de mensen/ meningen om je heen. Gelukkig is er een trend gaande waarin afstemming op een kind belangrijker wordt gevonden dan uitdoving van gedrag.

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

Hechting is van levensbelang

Hechting is van levensbelang maar tegelijkertijd heel natuurlijk. Op een makkelijke manier extra inzetten op de hechting met je kindje voor een stevige basis en vertrouwen is niet ingewikkeld of moeilijk. Het is juist heel fijn! Hechting is belangrijk maar mag je daardoor niet afschrikken. Het krijgt deze dagen in de media een behoorlijke lading waardoor het bijna krampachtig wordt. Terwijl hechting normaal gesproken zo mooi vanzelf gaat. En met wat kleine aanwijzingen ben je er weer alert op in je dagelijkse leven. Zodat het weer vanzelf mag gaan.

Reacties