Positieve streepjes

Moeder worden staat bij sommige vrouwen al vanaf de basisschool op het verlanglijstje. Andere gaan er pas aan denken zodra ze dé ware hebben ontmoet. Nog daargelaten de moeders, die ik echt werkelijk super stoer vind, die er voor kiezen om alleen een gezin te vormen. Heftig.

Alle nieuwe moeders zullen een lichte vorm van paniek krijgen als ze dan dat plusje of die twee streepjes te zien krijgen.

zwangerschapstest
Zelfs na al die jaren een gek gevoel om deze positieve testen weer vast te houden..

Ik weet nog mijn eerste keer. Voor de zekerheid had ik een test meegenomen naar Noorwegen. Je weet maar nooit. Net alsof ze in Noorwegen geen zwangerschapstest in de winkel hebben liggen. Maar dat terzijde.
Zo stonden we heel romantisch bij een prachtig meer ergens in Noorwegen. Kan daar een lekker wijntje bij?

Ik deed de test. Samen zagen we het plusje langzaam verschijnen. Inderdaad we hadden al die wijn voor niets in de camper meegenomen. Zwanger!

Hoe ging dat bij jou?

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

Reacties