Maak jij de problemen en verwachtingen van je omgeving de jouwe lieve mama?

Problemen Verwachtingen

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.0″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.0″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.0″ _module_preset=”default”]

Als nieuwe moeder word je het ene na het andere probleem aangepraat. Die problemen kunnen op allerlei manieren tot je komen. Door bijvoorbeeld mooie plaatjes op social media, echter kun je die vaak nog wel een beetje wegswipen.

Het wordt een beetje heftiger als je problemen aangepraat krijgt van je omgeving. Problemen die in je hoofd worden geplaatst van mensen die dicht bij je staan zijn het ergst.

Waarom is dat zo?

Wat je omgeving zegt komt vaak harder binnen dan iemand die verder van je af staat. Dat komt omdat je bepaalde verwachtingen hebt. Die je dus minder hebt als iemand verder van je af staat.

Je hebt bijvoorbeeld de verwachting dat een beste vriendin achter je staat in wat jij doet in het moederschap. Daarvoor ben je toch vriendinnen? Om elkaar te steunen?

Ja, alleen ook die vriendin heeft bepaalde overtuigingen van goed en niet goed. Zeker met vriendinnen van vroeger kan het een uitdaging zijn om ook in het moederschap hetzelfde te blijven denken. Vaak zijn vriendschappen gebaseerd op gelijkheid, op dezelfde interesses, zelfde overtuigingen. Dat kan veranderen zodra je kinderen krijgt. Het verschil is nog wat groter als de een wel kinderen heeft en de ander (gekozen of niet gekozen) niet heeft.

Je beleefwereld wordt anders als moeder. Vergeet daarnaast niet dat je vriendin ook haar omgeving heeft die ook problemen (en mogelijke oplossingen) in haar hoofd plant.

Problemen die in je hoofd worden geplant..

Hoe komen die daar eigenlijk? Ik denk dat deze daar vooral komen als je nog niet goed weet waar je voor staat als moeder. Dat je zelf nog wat onzeker bent over de beslissingen die je neemt of hebt genomen als moeder.

Zo, ben jij even een super normale moeder. 🙂 Niks mis met jou als moeder dus. Iedere moeder gaat door deze fase. Er verandert veel als je moeder wordt. Je eigen overtuigingen gaan stuk voor stuk een beetje wankelen. Een van de manieren om hier weer grip op te willen krijgen is feedback te vragen aan je omgeving.

Problemen Verwachtingen

Volg je mij nog? Cirkeltje rond. Je weet het even niet meer, je vraagt om advies, wordt daar nog onzekerder (of misschien wel een andere emotie) van en.. dan weet je het even niet meer..

De fase om een moeder te worden die stevig in haar schoenen staat kan lang duren, of kort zijn. Maar helemaal voorkomen kun je het niet, ook als je voordat je moeder werd al stevig in je schoenen stond. Er komt altijd iets op je pad waardoor je even gaat twijfelen.

Ok, dus alleen maar feedback aan je omgeving vragen kan er toe leiden dat je daar nog onzekerder van wordt of misschien de bevestiging hebt gekregen dat het prima is wat je doet. Maar je voelt het nog niet helemaal, je voelt niet helemaal dat het van jou is.

Wat kun je nu dan doen?

Hoe je om kunt gaan met invloeden van anderen is waar ik op in ga in de video serie. Hoe ga jij stevig in je schoenen staan als moeder? Benieuwd? Geef je interesse dan op en de videoserie ploft gratis en voor niets in je mailbox.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

#metime #selfcare en andere kreten

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”] Helemaal hot and happening. #metime claimen. Het zorgt voor meer ontspanning. Dat je je…

Reacties