Sneeuw en kinderbeleving

Neem de tijd om de dingen te doen die je gelukkig maken

Whoohoo.. sneeuw! Ok, het zal waarschijnlijk niet lang blijven liggen, maar wat vind ik het altijd magisch als het toch eventjes naar beneden komt.

Toen er net een paar centimeter lag zijn we naar buiten gegaan met de kids. Beleven, ervaren wat sneeuw is.. Even met de voetjes laten voelen dat sneeuw koud is, dat je voetsporen achter kunt laten en daarna in de wasbak opwarmen..

Nou ja, opwarmen, daarna nog wat sneeuw eten ? en uitleggen dat ze ‘gele’ sneeuw toch echt niet moeten eten.. ?

Kreeg bij deze inside joke ook wel een beetje heimwee naar een mooie ski/snowboard vakantie. Vorig jaar vonden ze het geweldig in de sneeuw in Oostenrijk. Het zal volgend jaar worden dat we weer de mini-latjes onder die beentjes kunnen binden..

Neem de tijd om de dingen te doen die je gelukkig maken

In het kader van neem de tijd om dingen te doen die je gelukkig maken. Dit was wel zo’n momentje, tijd nemen om ze te laten ervaren. Te laten voelen, proeven en er over te vertellen.

Pure magie ook als je sneeuw in warm water laat vallen.. ‘waar is die sneeuw nou naar toe?’ en de ingewikkeldere vragen ‘als je sneeuw eet.. poep of plas je dat dan uit?’

Geniet van de kleine dingen in het leven.

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Ontdek 7 manieren om je energie te verhogen, zonder dat je hoeft te gaan bootcampen

Ben je vaak moe? En weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen om uit te rusten?
Een gezin met jonge kinderen is intensief. Zeker als je zelf erg gevoelig bent voor emoties van anderen, alle indrukken en sferen. Waarschijnlijk kan je niet eens benoemen waarvan je energie weglekt. Dat geeft ook niet.

“Het is niet belangrijk waarvan je moe wordt, het gaat er om op welke manier je zorgt dat je je energie weer verhoogt.”

In dit blog ontdek je dat er 7 soorten ‘voeding’ zijn die je helpen om je energie te verhogen. Wees gerust: je hoeft niet alles tegelijk aan te pakken. Kies er een uit, waarvan jij denkt dat het het meest effect heeft en je zal zien, dat iets meer energie al een groot verschil kan maken. Je wordt positiever, minder snel boos en kan helderder nadenken en daardoor betere keuzes maken.

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Minder roepen en toch duidelijker praten met je kind.

"Wie schreeuwt, voelt zich niet gehoord."
Heb je ook al vaak gemerkt dat er ergens iets fout loopt tussen jouw boodschap en de reactie van je kind? Dan is het tijd om jouw boodschap eens van dichterbij te bekijken. Ga eens na:
1. heb ik de volle aandacht van mijn kind?
2. begrijpt het kind mijn boodschap wel echt goed?
3. op welke manier geef ik mijn boodschap?
Lees in de blog hoe je er voor kan zorgen dat jouw kind echt naar je luistert (en dus doet wat je vraagt), zonder dat je moet gaan roepen.

Reacties