Tropenjaren? Zo word je die leuke moeder!

Tropenjaren?

Zo word je die leuke moeder!

Voor veel moeders word het tijdens deze tropenjaren niet spannender dan een groot schuldgevoel naar je gezin toe, moe en reet-onzeker over je moederschap skills. Terwijl je eigenlijk de leukste moeder wilt zijn voor je kinderen. Tropenjaren zijn pittig, heftig en confronterend. Hoe word je dan die leuke moeder?

Geen tijd

‘Nu ik moeder ben gaat mijn gezin voor alles…’ Zonder blikken en zonder blozen vertelt Tanja me dit. Ik zie de donkere kringen onder haar ogen, haar doffe sluike haar en schouders die naar voren hangen. Moeheid ten top. Deze meid is met haar 30 jaar jong moeder van 2 kindjes van 1 en 3. Ze woont met haar vriend in een heerlijke eengezinswoning in een kindvriendelijke buurt. Haar sociale leven en hobby’s staan te verstoffen in de kast. Geen tijd voor, aldus Tanja. Vol ongeloof kijk ik haar aan. Totaal over haar eigen grenzen heen gegaan en zichzelf weggecijferd.Ik vraag wanneer ze voor het laatst naar de kapper is geweest of enigszins iets voor haarzelf heeft gedaan. Ze denkt lang na… ‘Geen idee eigenlijk?!’ Het is even stil en kijkt afwezig, alsof ze het even moet laten bezinken.

Tropenjaren

Ik blijf dit fascinerend vinden omdat ik weet dat het niet zo hoeft te zijn. Waarom zou je, zodra je moeder bent, alles opgeven en alles laten vallen? Het leven houdt echt niet zomaar op zodra jij moeder bent. Ga genieten, blijf leven en zorg dat je die leuke moeder blijft voor je kids. En nee, een leuke moeder ben je niet per se als je 24/7 op hun lip zit.

Neem zelf weer de controle over je leven in plaats van je te laten leven! Automatische piloot helpt je niet verder. Klopt, het blijven tropenjaren met kleine kinderen. Heb je zeker gelijk in. Maar hoe lekker zou het zijn als je dat niet meer op die manier ervaart? Omdat jij weer meer in balans bent?

‘Hoe je dat voor elkaar krijgt is eigenlijk heel simpel. Simpel is trouwens alles zodra je het gewoon gaat DOEN. “

Touwtjes in handen

Met het lezen van deze blog word je niet ineens die relaxte moeder. Ook niet van een oefening trouwens… Er bestaat geen magische knop waarmee je alles omtovert. Je moet toch echt zelf aan de bak. Ook best een fijne gedachten, dat je zelf de touwtjes in handen hebt. Neem ook je partner hierin mee. Samen is altijd fijner dan in je eentje lopen ploeteren. Ik heb een opdracht voor je om direct uit te voeren. 

  • Stap 1 – Energie kanon

Schrijf op waar jij energie van krijgt. Wat is jouw energie kanon? Probeer er 5 op te schrijven. Van een kopje koffie drinken, massage, warm bad, kletsen met die ene vriendin tot aan een boek lezen. Probeer korte en lange energie momentjes te bedenken. Vind je dit moeilijk? Begin dan bij je hobby’s van vroeger. Wat deed je? Wat vond je leuk om te doen?

  • Stap 2 – inplannen

Dit is een hele belangrijke, als je dit vergeet ga je het ook niet doen. Ga je momentjes inplannen op de dag.

 

  • Stap 3 – doen

Begin in de ochtend met je kop koffie, pak in de middag je boek erbij en als ze op bed ga jij heerlijk relaxen in een warm bad. Ga doen wat je hebt ingepland en laat die wasmand eens staan! Je bent gewaarschuwd ?

  • Stap 4 – rust

Merk dat je steeds meer gaat opladen na deze momentjes. Blijf ze inplannen en zorg ervoor dat je het gaat doen.  Start zelf met veranderen want het kan anders! Je situatie kan je niet veranderen maar jouw reactie hierop wel.

En weet je wat? Mijn training: Moeder vol zelfliefde helpt je hierbij.

Ga jij starten? Of komt jou tijd wel weer…?

Liefs,
Anouska

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

#metime #selfcare en andere kreten

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”] Helemaal hot and happening. #metime claimen. Het zorgt voor meer ontspanning. Dat je je…