Verzenden & Retourneren

Verzenden

Verzending op de meeste handgemaakte artikelen is bepaald door de verkoper. Doordat de meeste van deze artikelen op bestelling worden gemaakt worden deze direct verzonden door de maker. Er worden alleen verzendkosten in rekening gebracht bij aanschaf van items waar de maker verzendkosten vraagt. Het kan per product dus verschillen hoeveel verzendkosten er worden gehanteerd, en door welk bedrijf het wordt geleverd.

Levering

Omdat de meeste artikelen op bestelling handgemaakt worden kan er een langere levertijd zijn dan je wellicht gewend bent. De maker probeert uiteraard je bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Kijk op de pagina van het gewenste product voor de verwachte levertijd. Omdat op bestelling gemaakte artikelen direct worden verzonden door onze externe verkopers, kan het voorkomen bij een bestelling van 2 of meer producten, dat je meerdere pakketjes ontvangt die op verschillende levertijden binnenkomen. Wij hopen op jouw begrip! 

Retourneren

Wanneer je niet 100% tevreden bent over je aankoop dan kan je de aankoop tot 14 dagen na ontvangst aan de maker retour sturen. In deze periode kun je de bestelling onbeschadigd, en in de originele verpakking terugsturen (indien redelijkerwijs mogelijk). Voor retourzendingen van alle artikelen kun je het beste contact opnemen met de maker. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen veelal voor eigen rekening. 

Herroepingsrecht

Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met de desbetreffende maker opnemen. De maker zal het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Mamamentje is geen geval verantwoordelijk voor het terugstorten van retouren. Wel zal Mamamentje desgewenst als tussenpersoon fungeren bij onenigheden om te helpen in de bemiddeling bij geschillen.

Gevolgen van de herroeping 

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief verzendkosten, onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij en de maker op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van de maker terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan de maker terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor eigen rekening. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Uitzondering van herroeping

Artikelen die zijn gepersonaliseerd of waarbij sprake is van maatwerk zijn uitgezonderd van de herroepingsrecht.