Vroeggeboorte: waar liefde en angst hand in hand gaan (deel 2 van 3)

In 2017 stond mijn leven op zijn kop. Ik werd mama, maar tegelijkertijd werd mijn kracht en doorzettingsvermogen flink op de proef gesteld. Mijn zoontje werd twee maanden te vroeg geboren en met 5 maanden oud kreeg hij een bacteriële hersenvliesontsteking.

In deze tweede podcast aflevering neem ik je verder mee in mijn verhaal. Kai is geboren, hij is er, wellicht twee maanden te vroeg, weegt amper 2 kilo maar hij is zo’n sterk mannetje. Spannende tijden breken aan waarin hij van de High Care afdeling naar de Intensive Care wordt gebracht en weer terug. En het fenomeen borstvoeding, ik was er helemaal nog niet over uit of ik dat wilde gaan doen. Van melkkoe naar het witte goud!

Dit was een super heftig jaar wat ervoor zorgde dat ik anders naar het leven ben gaan kijken. En geleid heeft tot kiezen voor mezelf, mijn gezin en mijn droom om ondernemer te worden. Ik hoop je te kunnen inspireren met mijn verhaal.

Mijn naam is Leonie en ik ben de mama van Kai, die te vroeg geboren is en met 5 maanden oud bacteriële hersenvliesontsteking heeft gehad. Beide situaties waren super intens en heeft onze kleine man flink wat moeten doorstaan. We leefden weken in het ziekenhuis aan zijn zijde en hebben hele heftige situaties meegemaakt, waarop we hem op meerdere momenten hadden kunnen verliezen.

leonie - Mama van Kai
Na deze periodes heb ik me volledig op mijn (drukke) baan als manager in een winkel gestort, zodat ik niet bezig hoefde te gaan met verwerking. Dat kwam me duur te staan, want na een jaar volhouden ben ik keihard tegen de muur aangelopen. Ik werd gediagnosticeerd met burn out en PTSS. Daar heb ik therapie voor gevolgd, intensieve EMDR therapie, wat me uiteindelijk wel heeft geholpen. Door dit alles ben ik met beide benen op de grond gezet en heb ik besloten om mijn functie als leidinggevende op te zeggen en te kiezen voor mijn gezin en mijn droom.

Droom om als eigen ondernemer, andere ouders te kunnen helpen die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt. Door mijn eigen ervaringen kan ik me heel goed inleven in anderen en ze handvaten bieden om eruit te komen. Dat geeft me veel meer voldoening dat keihard werken voor een baas. Zo veel werken dat ik opgebrand ben en geen energie meer heb om leuke dingen te ondernemen met mijn gezin. Mijn motto hierbij is dan ook: “Als je doet wat wordt ingegeven door je hart, volg je altijd het juiste pad”.

Gerelateerde Artikelen

Vroeggeboorte: waar liefde en angst hand in hand gaan (deel 3 van 3)

In 2017 stond mijn leven op zijn kop. Ik werd mama maar tegelijkertijd werd mijn kracht en doorzettingsvermogen flink op de proef gesteld. Mijn zoontje werd twee maanden te vroeg geboren en met 5 maanden oud kreeg hij bacteriële hersenvliesontsteking.

In deze derde en laatste podcastaflevering over de vroeggeboorte van Kai neem ik je mee in mijn verhaal. Ik vertel over de verschillende afdelingen waar hij komt te liggen, van High Care naar Medium Care. De rooming-in die we gedaan hebben de dag voordat hij naar huis toe mocht. En de moeilijke beslissing om hem wel of niet mee naar huis te nemen mét sondevoeding, toen hij 23 dagen oud was (omgerekend 36 weken zwangerschap)!?

Dit was een superheftig jaar wat ervoor zorgde dat ik anders naar het leven ben gaan kijken. En geresulteerd heeft in kiezen voor mezelf, mijn gezin en mijn droom om ondernemer te worden. Ik hoop je te kunnen inspireren met mijn verhaal.

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Ontdek 7 manieren om je energie te verhogen, zonder dat je hoeft te gaan bootcampen

Ben je vaak moe? En weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen om uit te rusten?
Een gezin met jonge kinderen is intensief. Zeker als je zelf erg gevoelig bent voor emoties van anderen, alle indrukken en sferen. Waarschijnlijk kan je niet eens benoemen waarvan je energie weglekt. Dat geeft ook niet.

“Het is niet belangrijk waarvan je moe wordt, het gaat er om op welke manier je zorgt dat je je energie weer verhoogt.”

In dit blog ontdek je dat er 7 soorten ‘voeding’ zijn die je helpen om je energie te verhogen. Wees gerust: je hoeft niet alles tegelijk aan te pakken. Kies er een uit, waarvan jij denkt dat het het meest effect heeft en je zal zien, dat iets meer energie al een groot verschil kan maken. Je wordt positiever, minder snel boos en kan helderder nadenken en daardoor betere keuzes maken.

Vroeggeboorte: waar liefde en angst hand in hand gaan (deel 1 van 3)

In 2017 stond mijn leven op zijn kop. Ik werd mama maar tegelijkertijd werd mijn kracht en doorzettingsvermogen flink op de proef gesteld. Mijn zoontje werd twee maanden te vroeg geboren en met 5 maanden oud kreeg hij bacteriële hersenvliesontsteking.

In deze eerste podcastaflevering neem ik je mee in, een deel van, mijn verhaal. Ik vertel over de vroeggeboorte van mijn zoontje. Hoe mijn vliezen spontaan braken met 32+5 weken zwangerschap. De plotselinge weeën die thuis startten en de bevalling zelf die niet meer uitgesteld kon worden en uiteindelijk maar een half uur heeft geduurd, omdat ik al 9 centimeter ontsluiting had.

Dit was een superheftig jaar wat ervoor zorgde dat ik anders naar het leven ben gaan kijken. En geresulteerd heeft in kiezen voor mezelf, mijn gezin en mijn droom om ondernemer te worden. Ik hoop je te kunnen inspireren met mijn verhaal.

Reacties