Vroeggeboorte: waar liefde en angst hand in hand gaan (deel 1 van 3)

In 2017 stond mijn leven op zijn kop. Ik werd mama, maar tegelijkertijd werd mijn kracht en doorzettingsvermogen flink op de proef gesteld. Mijn zoontje werd twee maanden te vroeg geboren en met 5 maanden oud kreeg hij een bacteriële hersenvliesontsteking.


In deze eerste podcast aflevering neem ik je mee in, een deel van, mijn verhaal. Ik vertel over de vroeggeboorte van mijn zoontje. Hoe mijn vliezen spontaan braken met 32+5 weken zwangerschap. De plotselinge weeën die thuis startten en de bevalling zelf die niet meer uitgesteld kon worden en uiteindelijk maar een half uur heeft geduurd, omdat ik al 9 centimeter ontsluiting had.


Dit was een super heftig jaar wat ervoor zorgde dat ik anders naar het leven ben gaan kijken. En geleid heeft tot kiezen voor mezelf, mijn gezin en mijn droom om ondernemer te worden. Ik hoop je te kunnen inspireren met mijn verhaal.


Luister het eerste deel van de podcast van Leonie!

Mama van Kai - Podcast deel 1

Gerelateerde Artikelen

Vroeggeboorte: waar liefde en angst hand in hand gaan (deel 3 van 3)

In 2017 stond mijn leven op zijn kop. Ik werd mama maar tegelijkertijd werd mijn kracht en doorzettingsvermogen flink op de proef gesteld. Mijn zoontje werd twee maanden te vroeg geboren en met 5 maanden oud kreeg hij bacteriële hersenvliesontsteking.

In deze derde en laatste podcastaflevering over de vroeggeboorte van Kai neem ik je mee in mijn verhaal. Ik vertel over de verschillende afdelingen waar hij komt te liggen, van High Care naar Medium Care. De rooming-in die we gedaan hebben de dag voordat hij naar huis toe mocht. En de moeilijke beslissing om hem wel of niet mee naar huis te nemen mét sondevoeding, toen hij 23 dagen oud was (omgerekend 36 weken zwangerschap)!?

Dit was een superheftig jaar wat ervoor zorgde dat ik anders naar het leven ben gaan kijken. En geresulteerd heeft in kiezen voor mezelf, mijn gezin en mijn droom om ondernemer te worden. Ik hoop je te kunnen inspireren met mijn verhaal.

Vroeggeboorte: waar liefde en angst hand in hand gaan (deel 2 van 3)

In 2017 stond mijn leven op zijn kop. Ik werd mama, maar tegelijkertijd werd mijn kracht en doorzettingsvermogen flink op de proef gesteld. Mijn zoontje werd twee maanden te vroeg geboren en met 5 maanden oud kreeg hij een bacteriële hersenvliesontsteking.

In deze tweede podcast aflevering neem ik je verder mee in mijn verhaal. Kai is geboren, hij is er, wellicht twee maanden te vroeg, weegt amper 2 kilo maar hij is zo'n sterk mannetje. Spannende tijden breken aan waarin hij van de High Care afdeling naar de Intensive Care wordt gebracht en weer terug. En het fenomeen borstvoeding, ik was er helemaal nog niet over uit of ik dat wilde gaan doen. Van melkkoe naar het witte goud!

Dit was een super heftig jaar wat ervoor zorgde dat ik anders naar het leven ben gaan kijken. En geleid heeft tot kiezen voor mezelf, mijn gezin en mijn droom om ondernemer te worden. Ik hoop je te kunnen inspireren met mijn verhaal.

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Wat is ontsluiting bij een bevalling?

Voor de ontsluiting zijn sterke weeën nodig. Ze duren langer (1-1,5 minuut) dan voorweeën en komen regelmatig, zo om de 3 tot 5 minuten. Je voelt ze als een pijnlijke kramp door je hele bekkengebied. De een voelt ze meer in de buik, de ander in de rug. Sommige vrouwen voelen ze (ook) in hun benen. De weeën worden krachtiger en pijnlijker naarmate de ontsluiting vordert. Tijdens de laatste centimeters ontsluiting (8-10 cm) zijn ze het heftigst. Dit is voor veel vrouwen een moeilijke periode. Gelukkig is het eind in zicht! 

Reacties