Vroeggeboorte: waar liefde en angst hand in hand gaan

In 2017 stond mijn leven op zijn kop. Ik werd mama, maar tegelijkertijd werd mijn kracht en doorzettingsvermogen flink op de proef gesteld. Mijn zoontje werd twee maanden te vroeg geboren en met 5 maanden oud kreeg hij een bacteriële hersenvliesontsteking.


In deze eerste podcast aflevering neem ik je mee in, een deel van, mijn verhaal. Ik vertel over de vroeggeboorte van mijn zoontje. Hoe mijn vliezen spontaan braken met 32+5 weken zwangerschap. De plotselinge weeën die thuis startten en de bevalling zelf die niet meer uitgesteld kon worden en uiteindelijk maar een half uur heeft geduurd, omdat ik al 9 centimeter ontsluiting had.


Dit was een super heftig jaar wat ervoor zorgde dat ik anders naar het leven ben gaan kijken. En geleid heeft tot kiezen voor mezelf, mijn gezin en mijn droom om ondernemer te worden. Ik hoop je te kunnen inspireren met mijn verhaal.


Luister het eerste deel van de podcast van Leonie!

Mama van Kai - Podcast deel 1

Gerelateerde Artikelen

Deel 3 – Door het sporten voelde ik me weer Iris (en sexy ;-)

Het moederschap heeft mij veranderd. Jou ook? Ik vind het best lastig om me naast moeder ook vooral Iris te voelen. Door te bewegen met liefde vind ik haar weer terug. Altijd. En dat is niet zo vanzelfsprekend, want die vrouw was ik echt kwijt na mijn eerste zwangerschap. En toen ik haar weer had gevonden, werd ik zwanger van mijn tweede. En kreeg ik bekkenbodemklachten. Wow, ik kwam er achter hoeveel invloed klachten hebben op het gevoel je niet sterk, mooi, sexy te voelen.

Waarom een doula?

Een doula is er voor de volle 100% voor de moeder (en eventueel haar partner). Een doula luistert altijd naar de moeder en in haar aanwezigheid is zij geruststellend. Ze zorgt voor een vertrouwensband en een goede voorbereiding op de geboorte. De doula steunt de moeder in haar keuzes en zal haar aan deze keuzes herinneren wanneer zij bang is of twijfelt. De doula ziet de moeder, zoals zij echt is. Ze begrijpt de reis die de moeder doormaakt en moedigt het vertrouwen van de moeder aan en zet de moeder in haar kracht. Ze verzacht de pijn met haar aanraking, haar woorden of alleen met haar ogen. Een doula ís er.

Reacties