Waarom preventief kiezen voor een moedercoach?

Foto Desiree Graste Mamacoach

Als je zwanger bent zul je niet direct eraan denken om een coach voor moeders te contacteren. Je zult waarschijnlijk, nadat je een gat in de lucht bent gesprongen, contact opnemen met een verloskundige uit de buurt. En vervolgens, nadat je weet dat je kindje waarschijnlijk zich goed ontwikkeld, met een kraamzorg instantie. Zo. Geregeld. En nu?

Wat kan een moedercoach voor jou betekenen?

Zij zal jouw steun en toeverlaat zijn. Vooral als je voor de eerste keer moeder wordt komt er een hoop op je af. Allereerst wil je natuurlijk dat het goed gaat met je foetus. Dan denk je aan je eigen gezondheid. Want als jij gezond bent dan is de kans dat je baby goed zal groeien immers groot.

Dan gaan je zwangerschapshormonen met je aan de haal. Je mini-mens is nog amper zo groot als een appel. Jij hebt de tofste babykleertjes al in huis gehaald. Super leuk natuurlijk! Begrijp me niet verkeerd. Zo ging het bij mij ook.

Wachten duurt lang.

Dan begint het lange wachten. Negen maanden is lang kan ik je vertellen. Je krijgt gedachtes over of je wel een goede moeder gaat zijn, hoe je in die slapeloze nachten gaat overleven. Als je de verhalen mag geloven is het hel. Kun je maar beter je al je hobby’s en sociale leven vaarwel zeggen, want daar ga je toch geen tijd meer voor hebben.

Of.. ga je voorbereid het nieuwe moederschap aan? Ga je nadenken over wat je belangrijk vindt. Wat wil je meegeven aan je kind? Wat wil je toevoegen? Vergeet daarbij zeker niet jezelf. Want wow, wat gaat er veel veranderen voor jou als nieuwe mama! Je gaat straks een echt gezin vormen. Hoe bijzonder is dat?

Een moedercoach kan jou (preventief) helpen en leren hoe je stabiel in je nieuwe rol als moeder kan staan. Hoe jij alle uitdagingen die op je pad komen kunt tackelen. Je niet gek laten maken door alle goed bedoelde adviezen van andere moeders. Of je eigen moeder en schoonmoeder.. uhg.. die het allemaal beter weten. Die jou direct of via je partner wel allemaal even laten weten hoe jij het móet doen.

Wil jij je eigen koers varen als moeder?

JA! Jij wilt jou eigen gezin vormen. Met jou kernwaarden die je samen met je partner wilt nastreven. Maar hoe kom je er achter wat deze zijn? Voila. Daar komt de mom-coach om de hoek kijken. Zij kan je helpen om orde in die grote chaos van onzekerheid te scheppen. Te luisteren naar jou. Jou niets opdringen maar je voorzien van alle ervaringen die ze zelf heeft meegemaakt en gekregen door het coachen van andere moeders. Dat geeft ze door aan jou. Zodat jij niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Jij weet waar je voor staat. Je meer op die roze wolk kan blijven, en er niet van af wordt gestoten als het even tegen valt.

Lijkt je dat wat?

Met mijn ervaring als moeder en coach voor zwangere en nieuwe moeders kan ik jou de handvatten geven die jij nodig hebt. Ik filter de troebel geworden moedergedachten voor je. Vat samen waar jij voor staat. Inspireer je om gericht te ontdekken wat je als gezin nastreeft. Zodat jij zelfverzekerd het ouderschap aan gaat. Weet hoe je in kunt spelen op alle veranderingen die op je pad komen.

Gerelateerde Artikelen

Samen slapen of niet samen slapen?

Samen slapen met je kind is echter niet het antwoord op alle slaap drama’s, en de beste plaats om dit te bespreken is ergens waar je met gelijkgestemden hierover kunt praten. Zij begrijpen wat het is om samen te slapen.
Maar voordat je je aanmeld voor de groep ‘Samen slapen’ is het handig om ook de opsomming te lezen waarom je niet meer samen zou moeten slapen.

Ontdek 7 manieren om je energie te verhogen, zonder dat je hoeft te gaan bootcampen

Ben je vaak moe? En weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen om uit te rusten?
Een gezin met jonge kinderen is intensief. Zeker als je zelf erg gevoelig bent voor emoties van anderen, alle indrukken en sferen. Waarschijnlijk kan je niet eens benoemen waarvan je energie weglekt. Dat geeft ook niet.

“Het is niet belangrijk waarvan je moe wordt, het gaat er om op welke manier je zorgt dat je je energie weer verhoogt.”

In dit blog ontdek je dat er 7 soorten ‘voeding’ zijn die je helpen om je energie te verhogen. Wees gerust: je hoeft niet alles tegelijk aan te pakken. Kies er een uit, waarvan jij denkt dat het het meest effect heeft en je zal zien, dat iets meer energie al een groot verschil kan maken. Je wordt positiever, minder snel boos en kan helderder nadenken en daardoor betere keuzes maken.

Interview specialist – Werken en het moederschap

Op het werk is het niet ‘cool’ om het over ouderschap te hebben. Er rust een taboe op, met name op het moederschap. Mom Inc. ziet bijvoorbeeld dat veel moeders zich richting hun werkgever schamen om te vertellen dat ze zwanger zijn en zo lang mogelijk blijven doen alsof er niets veranderd is. Als ze weer gaan werken na hun verlof compenseren ze voor het ‘moeke beeld’. Door juist extra te geven. Met als gevolg dat 30% van de moeders uitvalt binnen 3 maanden na het zwangerschapsverlof. Niet van deze tijd zou je denken.

Onvoorwaardelijk ouderschap, wat is het nou?

Onvoorwaardelijk ouderschap dat doet ieder ouder toch? Zou je kunnen denken? Elke ouder houdt immer onvoorwaardelijk van zijn kind, niet?! Toch kunnen ouders onvoorwaardelijk van hun kind houden, terwijl het kind zich niet gezien voelt. Het is een manier van opvoeden wat om bewustwording vraagt.

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken over de band die je met je kind wilt.
Het is een pleidooi voor kindgericht opvoeden.

Deze manier van opvoeden nodigt uit om te kijken. Niet alleen naar ons kind, maar naar de hele maatschappij. Straffen en belonen zit namelijk in onze hele cultuur. Het is logisch en soms ook goed bedoelt, maar hoe meer je er in verdiept hoe meer je ermee wilt stoppen. Zodat het kind zich gezien voelt, fouten durft te maken, en vanuit plezier de wereld te ontdekken.